Edward Gardner får fornyet kontrakt med BFO

Harmoniens sjefdirigent blir i Bergen til 2021.

Publisert Publisert

FORTSETTER: Edward Gardner har vært sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden oktober 2015. Foto: Ronald E. Hole

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Edward Gardner har vært sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden oktober 2015. Den nye treårskontrakten gjelder fra august 2018.

BFOs administrerende direktør Bernt E. Bauge sier i en pressemelding at de i orkesteret er glade for å kunne fortsette og videreutvikle det allerede særdeles vellykkede samarbeidet: «Edward Gardner har utvidet orkesterets repertoar og måte å spille på, og vi ser frem til nye og spennende prosjekter, konserter, internasjonale turneer og innspillinger.»

I pressemeldingen sier Gardner selv at han har vært begeistret for Bergen Filharmoniske Orkester fra første gang han arbeidet med dem. Han fremhever både orkesterets unike lydkvalitet og måten de strekker seg etter nye erfaringer og nye måter å skape musikk på. «Jeg ivrer etter å utforske det symfoniske repertoaret videre sammen med dette flotte orkesteret. Jeg føler at forholdet vårt vokser hver gang vi skaper musikk sammen, og ser frem til å utvikle den forbindelsen videre.»

BFO og Edward Gardner legger nå i januar ut på sin første turné sammen til dirigentens hjemland, Storbritannia, der fem konserter står på programmet før turen går videre til Amsterdam.

Publisert