Her klikker Kanye West

Nå risikerer rapperen 2,5 år i fengsel.

Kanye West (31) ble arrestert på Los Angeles internasjonale lufthavn 11. september i fjor etter at han havnet i basketak med to paparazzier.

Hærverk og trusler

Nå er både West og hans turnémanager tiltalt for hærverk, tyveri og trusler. De to må møte i retten 14. april.

Ifølge Los Angeles Times risikerer West to år og seks måneder i fengsel dersom han blir dømt for alle tiltalepunktene. Turnémanager Don Crawley er tiltalt for forseelser med strafferammer på til sammen fem års fengsel.

Den dårlige stemningen oppsto da to paparazzifotografer oppsøkte West på flyplassens terminalområde idet superstjernen skulle gå om bord et fly til Hawaii.

Videoopptak fra nettsiden tmz.com viser at West og Crawley kjefter på fotografene, river til seg et av kameraene og smadrer det i bakken.

Flere episoder

Los Angeles-flyplassen er et yndet sted for paparazzier på jakt etter lettvinte kjendisbilder. West-episoden går inn i en rekke av lignende hendelser. Blant annet oppsto det håndgemeng da Britney Spears ble omringet av 60 fotografer en dag hun landet på flyplassen i fjor høst. Og samme uke som Kanye West havnet i krangel, slapp Britneys lillesøster Jaime Lynn Spears så vidt unna paparazziene som var på jakt etter bilder av hennes nyfødte baby. I stedet kastet fotografene seg over en kvinne som lignet henne, og som holdt noe som så ut som en baby.

Politiet i Los Angeles har senere varslet strengere reaksjoner overfor den type oppførsel, skriver Los Angeles Times.

AP