Køståing var det sikreste

På nett og telefon var det for det meste flaksen som avgjorde hvem som fikk Springsteen-billetter og hvem som ikke fikk. Men alle som fulgte den gamle oppskriften og stilte seg tidlig i kø, fikk billetter.

Publisert:

– Alle som var litt interesserte fikk billetter. Det vil si alle som stilte seg i køen i før salget startet klokken ni, sier Thomas Ulvestad i billettluken utenfor Grieghallen.

De aller siste billettene passerte gjennom billettluken like etter klokken 13. Ulvestad anslår at omtrent 900 personer fikk kjøpt billetter før det var tomt. Og de aller fleste kjøpte så mange de fikk lov til, det vil si seks billetter hver. Det betyr at rundt 5000 billetter ble solgt «manuelt» i billettluken, mens de resterende 39.000 ble solgt via internett og telefon.

Det er sjelden han opplever slike tilstander, og Ulvestad tror det skyldes at bergenspublikummet begynner å bli for blaserte til å stå i kø for andre enn de aller største artistene.

– Så hektisk har det ikke vært siden Metallica i fjor og Stones-konserten i 2006, sier han.

Rekordsalg

Salget startet klokken 09.00, og klokken 09.40 var begge konsertene utsolgt på nettet. Det betyr at Springsteen i dag har satt salgsrekord i Bergen. Dette er det raskeste salget i Bergen Lives historie.

— Etterspørselen har vært helt formidabel. De som selger billetter sier de aldri har opplevd maken, sier sjef i Bergen Live, Frank Nes til bt.no.

Han har akkurat snakket med Billettservice, som opplyste at de hadde gjennomført 1000 transaksjoner per minutt mens billettsalget foregikk.

— Jeg var rimelig trygg på at salget skulle gå unna, men dette var helt julehandel-tempo, sier Nes.

Til sammen 44.000 billetter ble i dag lagt ut for salg. De ivrigste stilte seg i kø allerede lørdag.

Ny sjanse etter midnatt

Fikk du ikke billett? Det kan fremdeles være håp.

— Et godt tips er å sjekke inn på nettet med jevne mellomrom. Det kan hende at noen kjøp har blitt avvist, og da vil billettene bli sluppet tilbake igjen.

Billetter som er bestilt via telefon, må hentes på utsalgsstedene før stengetid.

— Hvis ikke blir billettene frigjort for ordinært salg fra midnatt. Det er ikke det store antallet billetter, men likevel verdt et forsøk, sier Nes.

GIKK VARME: Både betalingsterminalene og billettselgerne utenfor Grieghallen fikk det travelt i dag. Foto: Jan Oklum

Foto: SCANScanpix

svp://16223
Publisert: