- Dette går hele veien

Han var ikke overbevist på forhånd. Men nå tror Eurovision-reporter Per Sundnes (41) på seier i kveld.

  • Torill Ustad Stav
  • Heidi Oliv Wollamo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

— Jeg tror det går hele veien. Jeg tror vi må belage oss på å feire 16. mai i Grand Prix-rus neste år, sier Per Sundnes.

— Åh?

— Ja, for finaledatoen er allerede bestemt.

Timer før den store finalen føler Sundnes seg som en lagspiller som har gått til finalen i et stort, internasjonalt mesterskap. Han er overbevist om at lørdagens finale bare har ett mulig utfall.

Som Fishermans Friend

Likevel er det fremdeles ting som kan gå galt. Nå er Per Sundnes mest opptatt av at helsa til Maria Haukaas Storeng holder gjennom finalen.

— Jeg og Maria kan ikke være i samme rom, det går ikke, for hun har fått taleforbud. Hun har begynnende vondt i halsen. Men skulle det gå galt, så har vi en lege med i teamet, beroliger Sundnes.

Som siste låt ut i den store finalen i Beograd, mener Sundnes at Norge har en stor sjanse. han bedyrer at dette er en helt objektiv ytring.

LES OGSÅ: Opplagt Maria sist ut i finalen

— Prøvene har vært fantastiske, og låta er deilig og forfriskende. Det er veldig mange kvinner i sølvkjoler og menn i svart her nede. Når de andre synger surt og lesser på, så er vår som å smake Fishermans Friend for første gang. Under prøvene så synger publikum med i salen, og folk tror den vil kjempe i toppen. Jeg tror den blir en underdog i kveld, mener Sundnes.

Stemmer på naboen

— Men statistikken er jo imot henne?

— Ka du meine med det?

— Alle stemmer på naboene i Melodi Grand Prix.

— Vi i Skandinavia har alltid vært verst i klassen, verre enn Balkanstatene, når det gjelder å stemme på naboene. Vi har bestandig gitt Sverige 12 poeng, selv i fjor da de andre syntes det var en elendig sang, sier Sundnes og utdyper

— I semifinalen var det skummelt, for vi hadde ikke noen hjelp. Nå har vi alle naboene våre med oss. England, Tyskland og alle de landene som liker denne musikken, er med. Maria er noe du kan relatere deg til, mens de andre er «skamslanka» og rare. De ser ikke ut som om de lever i samme virkeligheten som oss. Hun er proff til fingerspissene. «Hold on, be strong» har du aldri hørt i Grand Prix før. Sånn er det ikke med 90 prosent av det andre som skal til finalen., sier programlederen.

LES OGSÅ: - Alt er avgjort på forhånd

Selger til gull

Maria Haukaas Storengs musikk ser i alle fall ut til å slå an blant det norske folk. Torsdag ble det klart at singelen «Hold on, be strong» har solgt til platina her hjemme, mens albumet «Maria» selger til gull. Dermed er Norge det eneste landet, med unntak av Sverige og Belgia, hvor MGP-låta også topper de hjemlige hitlistene.

LES OGSÅ: Platina før finalen

— Grand Prix skal aldri være kult, det skal være folkelig. Men det skal være kvalitet, og passe inn i samtiden. Vi tror vi har truffet noe, som folk vil like, mener Per Sundnes.

Og ellers?

— Når årets Melodi Grand Prix er ferdig, da skal jeg jobbe med Grand Prix. Jeg har allerede begynt med neste år.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Beskyldes for plagiat
    Beograd (bt.no): Russland vant årets Melodi Grand Prix suverent. Nå beskyldes vinneren for plagiat.

    Les hele artikkelen

  2. - Det kribler i magen

  3. - Dette skal bli gøy

BT anbefaler

Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

– Jeg ville ikke reist opp på en fjelltopp søndag, sier meteorolog.

LES SAKEN