Sigrid inn på topp ti i Storbritannia

– Dette er fantastisk, sier Geir Luedy i bergenske Made Management.

Publisert Publisert

MOT TOPPEN AV LISTEN: «Strangers» er blitt Sigrids første topp ti-hit i Storbritannia. Her ser vi henne på scenen på Bergenfest i fjor sommer. Foto: Bård Bøe

 • Kjetil K. Ullebø
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den bergensbaserte ålesunderen Sigrid Solbekk Raabe, bedre kjent som artisten Sigrid, har fått litt av en start på 2018. Etter at hun vant BBCs årlige «sound of»-kåring, har det gått slag i slag.

Les også

Sigrid viser BBC Bergen på sitt beste

Fredag nådde hun en ny milepæl i karrieren: Sigrid gikk inn på tiendeplass på den britiske hitlisten med låten «Strangers».

– Dette er helt rått, sier Kim Paulsen i norske Petroleum Records. Det var han som signerte Sigrid til selskapet sitt da hun bare var 16 år gammel.

Sigrid selv var i London da hun fikk beskjeden.

– Et av de vanskeligste stedene å lykkes

Det er ennå ikke gått et år siden Sigrid slapp sin første singel, «Don’t Kill My Vibe». Bare noen måneder før det igjen spilte hun sin første skikkelige konsert som artisten Sigrid. Ting har med andre ord skjedd i rekordfart.

KARRIERE I EKSPRESSFART: Det er under et år siden hun slapp sin første singel. Nå er hennes nye singel, «Strangers», er nå inne på tiende plass på den britiske hitlisten. Foto: Nina E. Rangoy

– Jeg begynte å gråte da jeg så reaksjonene, sa Sigrid til BT, etter at hun hadde sluppet «Don’t Kill My Vibe», og så hvordan folk reagerte på låten.

Sigrids manager, Geir Luedy, sier det definitivt er en milepæl å innta de ti øverste plassene på den britiske hitlisten.

– Storbritannia er et av de vanskeligste stedene å lykkes, sier han.

Leder i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, som jobber med eksport av norsk musikk, var inne på det samme da BT snakket med henne tidligere i uken.

Eksklusivt selskap

– Storbritannia er en stolt gammel popnasjon, og britene vil gjerne «pushe» sine egne artister. Det at den britiske hitlisten fortsatt er såpass prestisjetung, gjør at konkurransen er veldig hard, sa Finnskog til BT.

INNE PÅ TOPP TI: Geir Luedy i Made Management jobber med artister som Aurora og Sigrid. Auroras «Half the world away» gikk nesten inn på topp ti i desember 2015, men endte på ellevteplass. Nå er Sigrid inne på topp ti i Storbritannia. Foto: Jan M. Lillebø

Listen av norske artister som har kommet inn på topp ti er relativt kort, og teller artister som A-ha, Lene Marlin og Madcon. De to siste nordmennene som har klart det, er bergenserne Kygo og Alan Walker.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

 1. Då Pepper gjekk konkurs, måtte motegründer Vegard Moberg starte på nytt
  No har han teke over sjefsjobb i musikkbransjen.

  Les hele artikkelen

 2. – Det siste året har vært helt «crazy bananas»

 3. Bergensartist signerer engelsk storkontrakt

BT anbefaler

Da viruset kom til Norge, tok Ingeborg (47) grep. Personer med fedme rammes hardere av korona, viser ny forskning.

Hun slet med overvekt og dårlige matvaner, men syv måneder senere er livet til Ingeborg Stensby (47) forandret.

LES SAKEN
 1. Musikk
 2. Lene Marlin
 3. Storbritannia
 4. Madcon