Dolk i fint selskap

Tirsdag kveld skal to bilder av street art-kunstner Dolk under auksjoneres bort.

Publisert Publisert
  • Kari Fauskanger

— Vi har solgt bilder av Dolk og Pøbel på en veldedighetsauksjon, men det er første gangen vi har Dolk med på en slik auksjon innomhus. Det er spennende å se Dolk på galleriveggen og ikke på gatehjørnet, sier Knut Forsberg, daglig leder i auksjonshuset Blomqvist.

Store norske navn

Samtidskunst verdsatt til 2,9 millioner kroner skal under hammeren hos Blomqvist i morgen kveld. Til sammen skal 55 bilder av noen av de største navnene innen norsk samtidskunst selges.

Her er det blant annet flere bilder av Bjarne Melgaard, Kjell Nupen og Marianne Heske. Også popkunstner Andy Warhol er representert.

Nye bilder av Dolk pleier å bli revet bort når de blir lagt ut for salg. Det går ofte kort tid fra de blir kjøpt av kunstneren til de kan kjøpes på nettsteder som Ebay og Finn.no til dobbel pris.

Knut Forsberg synes det blir spennende å se om det tradisjonelle Dolk-publikumet vil finne veien fra nettauksjoner til et mer tradisjonelt auksjonslokale. Da vi snakket med ham, hadde det ennå ikke kommet inn bud på bildene, men Forsberg sier det erfaringsmessig skjer mest de siste par dagene før en auksjon.

Tungt marked

De tre sjablongmaleriene til Dolk er prissatt til mellom 50.000 og 70.000 kroner.

— Det er interessant å se om vi har truffet den rette prisen. Det kan bli lavere og det kan bli høyere, sier Forsberg.

Annenhåndsmarkedet for samtidskunst har vært tungt siden toppårene 2007 og 2008. Knut Forsberg vil ikke friskmelde markedet helt, selv om han har opplevd større interesse for samtidskunst i det siste.

— Men hvis morgendagens auksjon går bra, vil jeg svare ja på spørsmålet om markedet er friskmeldt, sier Forsberg.

Sverre Koren Bjertnæs' "Rainow Crusifiction" er et av hovedverkene på utstillingen. Det er prissatt til 500.000 kroner.

UNDER HAMMEREN: Dolks "Girl With Teddy" fra 2007 er at av bildene som er med på Blomqvists høstauksjon med norsk samtidskunst.

Publisert