Tror piratene blir tatt

– Jeg er ganske sikker på at vi skal ta dem, sier produsent John M. Jacobsen om personen som står bak piratversjonen av «Max Manus».

  • Øyvind Berekvam
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

På slutten av fjoråret avslørte Aftenposten at piratkopier av kinosuksessen «Max Manus» var å finne på flere fildelingsnettverk. Produsent John M. Jacobsen mente en utro tjener på en av landets kinoer sto bak.

– Filmen er sannsynligvis filmet av en maskinist som har kunnet kjøre filmen for seg selv og filmet den av lerretet uten publikum til stede, uttalte Jacobsen til Aftenposten.

Suksess «Max Manus» har blitt en massiv kinosuksess og ifølge Filmweb har 597.163 personer sett filmen. Den store interessen for filmen er trolig årsaken til at filmen allerede er å finne på fildelingsnettverkene. Normalt skjer ikke dette før filmene kommer på dvd. Produsenten er imidlertid optimist i forhold til å få tatt piratene. Til filmnettstedet Release.no sier Jacobsen nå at politiet tar saken alvorlig.

– Det gjør de. Kripos hadde allerede igang en etterforskning mot en gruppe som gjør dette fast, spesielt med amerikanske filmer. Jeg er ganske sikker på at vi skal ta dem, sier han til nettstedet.

Spor Han opplyser at piratkopien er blitt nøye studert av hans selskap Filmkameratene AS.

– Vi vet såpass mye om denne saken nå at vi regner ut med å finne ut om kort tid hvilken kino opptaket har skjedd på , og hvem som har gjort dette. Vi vet at filmen er kjørt spesifikt med formål å ta den opp, i en tom kinosal, sier han.

I fjor ble en 15 år gammel gutt tatt for å ha lastet opp «Varg Veum: Falne engler» til nettstedet The Pirate Bay. I oktober la gutten alle kortene på bordet og saken mellom Norsk videogramforening og 15-åringen ble løst i konfliktrådet. Fildeleren slapp erstatningsansvar.

PIRATKOPIERT: Filmen om Max Manus dukket opp i piratutgave på nettet før nyttår.
Publisert: