Problematisk talentpremie

Vinneren av «Norske talenter» kan ende opp med en premiere vedkommende må vente lenge med å bruke.

Publisert: Publisert:
Øyvind Berekvam

I fjor stakk Erlend Bratland, vinneren av «Norske talenter», av med en pengepremie på 650 000 kroner. 150.000 av disse var øremerket stipend. Nå melder Kjendis.no at årets premie er av et annet slag.

Stipendet er riktignok økt til 300.000, men en annen del av hovedpremien er en bil. Det betyr at sju av fjorårets deltakerne ikke kunne brukt premien. I kveldens program er for eksempel den yngste deltakeren 10 år.

Verdi

Kommunikasjonsrådgiver Knut Røe i Røe Kommunikasjon synes dette er en dårlig måte å ale fram nye talenter på, og sier til Kjendis.no at de trenger penger som kan bidra til videre utvikling.

– Det matcher dårlig i og med at det er så mange unge som hevder seg i dette programmet. En slik premie er ikke måten å bringe fram nye talenter på, sier han.

Bilen er en Peugeot 308 SW og ifølge TV2 er verdien 400.000 kroner.

Selge

TV2 synes ikke premien er problematisk og viser til at den totale verdien av årets premie er 50.000 kroner høyere enn i fjor. Programmets prosjektansvarlige, Linn Aubert, minner også om at premien uansett bli tatt hånd om av foreldrene dersom en umyndig person vinner.

– Enten kan man velge å beholde bilen, eller så kan vinneren selge den, uansett om det er en gruppe, eller en enkeltperson som går av med seieren, sier Aubert til nettstedet.

Seertall

«Norske talenter» ble sett av 646.000 nordmenn forrige fredag, og programmet sliter med å hevde seg mot NRKs «Mesternes mester» som samme kveld ble sett av 1.112.000. Sesong-premieren på «Norske talenter» hadde rundt 200.000 færre seere enn premieren i fjor.

De to første programmene var viet til audition i Bergen. I kveld er det hovedstaden som står for tur, og ifølge TV2 er variasjonen stor i innslagene. Breakdance, imitering, sjonglering, dragshow, diktlesing og stand up er noe av det vi får se på scenen. Kveldens yngste deltaker er som nevnt 10 år gammel og den eldste er 64 år.

Eks-dame

Blant de som entrer scenen i kveldens program dansegruppa Urban Tribe. Der er Madcon-stjernen Tshawe Baqwas eks-kjæreste Carina Steiro en av deltakerne. Hun forteller til tv2underholdning.no at hun forsøkte å få med seg Tshawe til å heie i studio.

– Jeg prøvde å få han til å bli med å se på, men han valgte å bli hjemme, sier Steiro til tv2underholdning.no.

Hva burde være premie i et program som "Norske talenter"? Diskuter her:

LITE NYTTIG: Erlend Bratland vant «Norske talenter» i fjor. Bilpremien i år hadde han hatt liten nytte av da han vant som 16-åring.Her med dommerne Jan Fredrik Karlsen, Mia Gundersen og Thomas Gjertsen. Foto: Junge, Heiko

Publisert: