Kygo høyt på listen i USA

Kygos låt «It Ain’t Me» er inne på 12. plass på den mest prestisjetunge hitlisten i verden.

KYGO: I Westlake Studios i Los Angeles der «It Ain’t Me» ble spilt inn.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dette er den høyeste listeplasseringen for Kygo noensinne på Billboard Hot 100.

47 millioner strømminger

Hans debutalbum «Cloud Nine» gikk direkte inn på 11. plass på Billboard-listen våren 2016 – den høyeste listeplasseringen for et norsk album noensinne. Men ingen av låtene derfra kom opp på «It Ain’t Me»-nivå.

Kun tre andre norske artister, inkludert A-ha og Ylvis, har nådd topp 10 i USA med originallåter.

Les også

- Selena Gomez elsket låten

Låten er også på 8. plass på den britiske hitlisten.

Alt dette kun elleve dager etter at «It Ain’t Me» ble lansert med brask og bram på nettet. At Selena Gomez er låtens vokalist, er helt klart en sterk drivkraft for suksessen.

SUPERSTJERNE: Selena Gomez er den mest fulgte artisten i verden på Instagram og Facebook.

Kygos låt går enda mer imponerende på verdens største strømmetjeneste Spotify. Den har hele den siste uken vært blant de tre mest spilte låtene der globalt – og har etter elleve dager nesten 47 millioner strømminger.

19. februar hadde «It Ain’t Me» flere Spotify-spillinger i Norge på et døgn enn noen annen låt, hele 385.000. Det er 40.000 flere enn Adele, som tidligere hadde førsteplassen.

Stor i Mexico

Dette har også gjort at Kygo akkurat nå har registrert 20,6 millioner unike lyttere på Spotify, som gjør ham til den 27. mest populære artisten i verden. Mest fans finnes i byer som Mexico City og Sao Paolo, Brasil, viser statistikkene til strømmegiganten.

Det er også registrert 33,1 millioner avspillinger på YouTube, og det uten at det er laget musikkvideo.

Men Kygo og Selena kan ikke helt måle seg med Ed Sheerans «Shape of You», som topper Billboard Hot 100 og som er strømmet hele 395 millioner ganger på syv uker. Den har også toppet VG-listen like lenge.

Kygos mest strømmede låt er «Firestone». Den er blitt spilt 488 millioner ganger på Spotify. Men han må se seg kraftig slått av Alan Walker, også han fra Fana.

«Faded» er nå strømmet over 608 millioner ganger globalt. Superstjerner som Ed Sheeran, Drake og Rihanna har bare én låt hver som er strømmet mer.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert