Håkan Hellström til Bergen

Håkan Hellström solgte rekordmange 130.000 billetter på to konserter på Ullevi stadion i fjor sommer. Nå kommer han til Bergenhus festning.

Publisert Publisert

STADION: Håkan Hellstrøm da han fylte Ullevi stadion i 2014. Han kommer til Bergen 24. juni. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den svenske stjernen har flere ganger tidligere spilt i mindre settinger i Bergen – hvem husker ikke konserten på Maxime i 2001, på Ole Blues, da han og bandet stilte i hvite matrosdresser – men Hellström er nå blitt den mestselgende artisten i Skandinavia.

Les også

Gabrielle klar med ny låt og storkonsert i Bergen

Intimkonsert i Bergen

I Sverige er han på størrelse med Bruce Springsteen, og det skal egentlig ikke være mulig. Hellström solodebuterte i 2000 med albumet «Känn ingen sorg för mig Göteborg», etter å ha vært medlem av populære Broder Daniel. Han har gitt ut ytterlige seks album - det siste som i fjor, «Du gamla, du fria».

Konserten i Bergen skjer 24 juni. Arrangøren har plassert den på Bergenhus festning, Plenen som har plass til 8000 publikummere. Det betyr at Hellström skal gjøre rene intimkonserten her i forhold til de andre storearenaene på turneen.

BERGEN: Håkan Hellström spilte mye i Bergen tidlig i solokarrieren. Her fra en konsert på Teatergarasjen i 2002. Foto: Marte Rognerud

Hellström gjør også én konsert til i Norge til sommeren, i parken ved Vigelandsmuseet dagen etter Bergen.

Han og bandet holdt to konserter på Ullevi stadion, Göteborg i fjor og satte rekord for en enkeltkonsert i Skandinavia, med over 70.000 solgte billetter. Avisenes anmeldere var i ekstase etterpå.

Les også

På tre måneder er brødrene fra Os blitt spilt over 39 millioner ganger på Spotify

Var tidlig ute

Sommerturneen i 2017 kan vise til lignende billettetterspørsel. Det er ingen tvil om at Håkan Hellström er Skandinavias største artist for tiden.

Det var faktisk Frank Nes og daværende Bergenfest, Ole Blues, som inviterte Hellstrøm til Bergen i 2001. Nå er ringen sluttet.

– Vi har hatt gleden av å jobbe med Håkan Hellström siden han skapte pur eufori blant et publikum som ikke skjønte hva som traff dem, da Håkan og bandet startet sitt Skandinavia-korstog i 2001 iført matrosdresser. Å følge ham fra 400 tilskuere den gangen til han fyller stadionformatet med den største selvfølge i sitt hjemland, er bare fantastisk gøy for oss som arrangør - og ikke minst for publikum, sier Frank Nes til BT.

Publisert