Sondre Lerche tar over Lydverket

Leder NRK-programmet neste uke.

Jo Hjelle

Når Sondre Lerche leder sesongens siste utgave av Lydverket torsdag 7. april, er det første gang en artist slipper til som programleder.

— Jeg har drømt om å vœre programleder for et musikkprogram siden jeg var syv år. Da satt jeg i timesvis hver dag og så på MTV mens jeg latet som at jeg var programlederen, sier Lerche i en pressemelding fra NRK.

Har valgt ut reportasjer

I tillegg til å lede programmet sammen med Asbjørn Slettemark, har Lerche plukket ut reportasjer til sendingen. Han vil også spille låten «Domino» fra sin kommende plate, som slippes 7. juni og heter «Sondre Lerche». Du kan allerede nå høre låten «Domino» på Lydverkets hjemmeside.

— Jeg gleder meg med andre ord vilt til å vœre programleder sammen med Asbjørm nå som vi endelig har et så dødsbra musikkprogram på TV! sier Lerche.

- Et supertalent

Slettemark sier han husker første gang han så Sondre Lerche spille live i Bergen.

— Da var han vel 16 år og glitret som supertalent nede i kjelleren på Garage i Bergen. Jeg tenkte da at «han gutten der kommer til å gjøre mye rart de neste tiårene», men at han skulle overta jobben min for én dag, hadde jeg virkelig ikke sett for meg, sier Slettemark.