Siste Twilight-film kan bli to

Vurderer å ta en «Harry Potter» i avslutningen på vampyrsagaen.

  • Audun Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

I følge bransjebladet Variety vurderer Summit Entertainment å splitte den siste filmen i Twilight-serien, «Breaking Dawn» («Ved daggry» på norsk) i to.

Etter at den kinoaktuelle andrefilmen i serien, «New Moon», sopte inn 481 millioner amerikanske dollar på to uker, ser produksjonsselskapet på mulighetene for å tyne mer ut av den siste sitronen, slik produsentene er i ferd med å gjøre med den siste Harry Potter-boka, «Harry Potter and the Deathly Hallows» som blir filmatisert i to deler.

Det vil selvfølgelig også gi mulighet til å yte boka større rettferdighet ved å kunne hente inn flere hendelseselementer til lerretet.

Varietys kilde sier at Summit Entertainment nå teller på knappene før de setter manusforfatter Melissa Rosenberg til å fullføre Twilight-filmene. Et av usikkerhetsmomentene er hva «New Moon»-regissør Chris Weitz har å si om saken.

Dessuten må forfatter Stephenie Meyer gi sin tillatelse.

Ingen i Summit Entertainment vil kommentere saken overfor Variety som hevder å flere kilder på at to avslutningsfilmer er under planlegging.

Lønnsøkning til skuespillerne Robert Pattinson, Kristen Stewart and Taylor Lautner må også med i regnestykket, skriver magasinet.

Uansett hva som skjer, så har den tredje Twilight-filmen, «Eclipse» («Formørkelsen») verdenspremiere på kino 30. juni 2010.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert