Slutt på gratispassasjerer

I år må båtgjester betale full festival— og campingpris. Tidligere har de kunnet følge Lost Weekend fra sjøsiden uten å betale én krone.

  • Kaspar Synnevåg

De 400 båtgjestene under fjorårets Lost Weekend løste ikke engang festivalpass.

— Vi har rustet opp båtområdet med lys og ved å bygge sti og broer. Dessuten satser vi tyngre på sikkerheten, med lege og helsepersonell, dykkere og vaktbåt som passer på, sier styreleder Kjell Lisund.

Til gjengjeld må alle med båt betale campingavgift og festivalpass for hver person om bord. Dette gir også strøm til båtene, og adgang til festivalens sanitæranlegg.

**Les også:

Les også

Lost Weekend millionbutikk

Lost Weekend millionbutikk for Askøy**

— Urettferdig at vi gikk gratis

Lost Weekends beliggenhet i Kollevåg gjør festivalen populær blant båtfolk på ferie. Da Bergens Tidende i går kveld besøkte festivalområdet, hadde de første fritidsbåtene ankret opp, et knapt døgn før konsertene skulle starte.

— Det er bra at de har begynt å kreve betaling av oss, sier Sølvi Mellingen og Stian Flataker. Sammen med en båtglad vennegjeng forbereder paret seg på sin femte Lost Weekend-festival på rad.

**Bildeserie:

I går kom camperne**

Alle i vennegjengen er enige om at det er verdt å betale for å få strøm til båtene og tilgang til dusj, og er forståelsesfulle overfor festivalledelsen som er lei av gratispassasjerer.

— Det har jo vært urettferdig at vi fikk ligge her gratis mens de som sov i telt i campen måtte betale, sier Sølvi.

- Litt hardt for seg

Stian synes det er positivt med styrket vakthold rundt båtene.

— Det kan vi trenge, det går ofte litt hardt for seg her nede, sier festivalgjengeren med et flir.

Dersom båtturister skal legge til for hele helgen, må de ut med 1345 kroner pr. person om bord. Det gir adgang til hele festivalen og campingområdet.

Om festivalledelsen frykter at dette skal føre til færre båtgjester?

— Nei, jeg tror ikke prisen avgjør. Det er været som kommer til å avgjøre, sier Lisund.

Hva synes du om båtavgiften på Lost Weekend? Si din mening i kommentarfeltet under!

GLADE BETALERE: I år er det slutt på at gratispassasjerer tar sjøveien under Lost Weekend. Sølvi Mellingen (f.v.), Stian Flataker, Frode Waldersnes og Lena Møvik betaler med glede for både festivalpass og båtplass. Sævig, Rune