Veum lekket på nett

«Bitre blomster» er tilgjengelig gratis på nettet - før den er ute på dvd. Deli de Luca tjuvstartet salget.

  • Eystein W. Thue
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

«Fett». «Cool». «Thanks a lot!» «Great!!».

De gode tilbakemeldingene strømmer inn til «loder», personen som har lagt ut Varg Veum-filmen «Bitre blomster» ut på nettstedet The Pirate Bay. Gratis, i dvd-kvalitet.

Ikke alle er like fornøyde. Filmens produsent Peter Bose, for eksempel.

Han visste ikke om nettlekkasjen da bt.no ringte ham i dag.

— Dette er sjokkerende. Dette visste jeg ikke noe om. Men dessverre er det ofte slik med film nå for tiden, sier produsenten i det danske selskapet Miso Film til bt.no.

bt.no spesial: Veums verden

Leifilm i dag

Bose har ingen idé om hvor piratversjonen - som ble lagt ut for rundt to uker siden - stammer fra.

— Det er vanskelig å si. Det florerer jo av eksemplarer som er sendt ut. Dvd-en har jo ligget klar en stund siden den slippes som leie-dvd nå. Men den kan også være filmet i salen. Dette er uansett beklagelig at noen legger filmen ut, sier Bose.

— Hvilke konsekvenser får dette for dere?

— Slike ting gjør det umulig for oss å produsere filmer. Noen stjeler det vi produserer. Det er det samme som å stjele fra andre. Det er kriminelt, sier Bose, som i sommer selv sonet en dom for økonomiske misligheter .

Fikk 15 dager

I mars ble en 45 år gammel mann fra Fredrikstad dømt til 15 dagers betinget fengsel for å ha lagt ut den norske filmen «Pitbullterje» på nett. Mannen måtte også betale 50.000 kroner i erstatning til produsentene.

Bose tror selv Varg Veum vil få problemer med å fakke mannen bak «Bitre blomster»-lekkasjen.

— Vi får vel drøfte med SF Norge (filmens norske produsent) hva kan vi gjøre. Men dessverre vi ikke spore hvilken versjon som er lekket. I USA vannmerkes ofte filmer. De som får filmer på forhånd, får et eksemplar med navn på. Men vi kan ikke gjøre noe sånt.

I salg i Bergen I dag slippes Varg Veum-filmen «Bitre blomster» på leie-dvd-markedet. 2. januar er den i salg.

Men ikke alle har fått dette med seg. Deli de Luca-butikken i Torggaten har hatt «Bitre blomster» i salg allerede. Da bt.no tok bilde av coveren ble den raskt tatt ned.

Publisert: