Stor suksess for små filmfans

Bursdagsbarnet Malin Marie Landås er overbevist om at «High School Musical 3» blir den gøyeste filmen hun kommer til å se. Noen gang.

Malin Marie gløder av rødkinnet forventning der hun står i foajeen i Konsertpaleet. Rundt henne er det pyntet med glitter og ballonger og plakater av heltene fra «High School Musical 3».

Malin Marie kan navnene på alle. På rams. Både karakternavnene og skuespillernes egentlige navn. Ekte cheerleaders fra Åsane Seahawks gir de unge kinogjengerne en smak av videregående på amerikansk. Malin Marie smiler litt stolt og litt sjenert av oppmerksomheten når det er hennes tur til å prøve seg som cheerleader-stjerne.

Les anmeldelsen av filmen her | Se Filmfrontens anmeldelse

Tiårsdagen på kino

I går fylte Malin Marie ti år. Bursdagsbesøket var flyttet fra stuen hjemme til KP1. Anledningen var premieren på filmen «High School Musical 3». Mamma og pappa hadde invitert alle Malin Maries 15 klassevenninner med på film. Det ble en skikkelig overraskelse for bursdagsbarnet.

— Og kjempegøy. Fordi jeg liker å se på «High School Musical»-filmene. Det skjer alltid veldig mye spennende i filmene, sier Malin Marie, mens plastposen med konvolutter og presanger fylles opp.

— Men hvor er guttene i klassen?

— Nei, de skulle i et annet bursdagsbesøk. Dessuten er dette en jentefilm.

Nesten 2000 på premieren

Kjønnsfordelingen i Konsertpaleet denne fredags ettermiddagen gir Malin Marie rett. I køen inn i kinosalen er det helst fletter og hestehaler å se bak bøttene med popkorn.

Kø var det også da «High School Musical 3» ble lagt ut for salg mandag. Premierebillettene ble revet bort. Det er bare «Harry Potter» og «Ringenes Herre» som slår dette forhåndssalget.

— Vi var veldig usikre på hvor stor interessen for «High School Musical 3» egentlig ville være, men da vi så køen foran luken mandag formiddag, skjønte vi hvilken vei dette ville gå, sier markedssjef Elisabeth Halvorsen ved Bergen Kino.

Flere saler måtte oppdrives for å ta unna trøkket:

— Nå viser vi filmen i KP1. I tillegg setter vi den opp i tre saler i Magnus Barfot. 1982 billetter er solgt til premieren, og totalt er det solgt 3800 billetter til filmen. Vi har ikke statistikk på forhåndssalget til «Harry Potter» og Ringenes Herre»- filmene, men det lå på rundt 5000 billetter. «High School Musical» rykker med andre ord inn på en solid tredje plass, sier Halvorsen.

Neppe ny «Mamma Mia»

— Aner dere en ny musikalsuksess à la «Mamma Mia»?

— Nei, vi gjør ikke det. Mens «Mamma Mia» hadde et publikum fra åtte til åtti appellerer «High School Musical 3» til de såkalte tweens, de som ikke er barn, og ikke unge, men «in between». Selv om vi håper at ryktet blant storesøsken skal gå om at dette er en bra film sånn at vi får dem mellom tolv og femten på kino også, er det klart at vi ikke kommer til å se «Mamma Mia»-tall denne gangen.

Treffer blink

Suksessen til både «High School Musical»-fjernsynsfilmene og kinofilmen blir forklart med at den treffer blink for sin begrensede målgruppe:

— Vi har virkelig truffet klokkerent. De unge forstår akkurat hva dette går ut på, og det er derfor det er blitt en supersuksess. Den er laget akkurat for dem. Musikken er også med på å bære filmen fremover, og det er klart at den er med på å skape populariteten, sier administrerende direktør Caspar Bjørner i Disney Channel Skandinavien til Berlingske Tidende.

I Danmark venter man at 100.000 vil se «High School Musical 3».

Ørjan Deisz

GLØDER AV FORVENTNING: Her varmer Malin Marie opp i foajeen, som midlertidig æresgjest hos ekte cheerleaders fra Åsane Seahawks! Ørjan Deisz