Aurora har for alvor oppdaget kjærligheten

Auroras nye singel er en stilistisk U-sving og en hyllest til kjærligheten.

Publisert Publisert

Torsdag slapp Aurora låten «Exist For Love», som hun beskriver som et nytt kapittel i karrieren. Bildet er tatt i Los Angeles tidligere i år, da hun skulle opptre på Oscar-utdelingen. Foto: Klemetsen Fred Ivar Utsi

  • Alisa Larsen
4 av 6 hjerter

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av alle disse «skruballene» Aurora kaster etter oss. Fra opptredenen på «Frost 2»-lydsporet til hennes eklektiske samarbeid med produsenten Askjell. Overraskelsesmomentet har for lengst blitt en del av hennes repertoar, og det vil ingen ende ta.

Torsdag droppet Aurora plutselig sin nye singel «Exist For Love». Taktskiftet hun med den foretar seg, er nok til å gi selv den gjengse lytter hakeslepp.

Man kan si det nesten alltid finnes en visjon bak Auroras verk, og «Exist For Love» er intet unntak. Låten er dedikert til kjærligheten og dens grenseløshet. Selv sier hun det er noe hun «aldri skulle trodd hun ville skrive om», og kaller låten starten på en ny æra.

Men hvilken kjærlighetslåt det er! Glem det mer elektroniske lydbildet vi vanligvis assosierer med henne, dette er en ny form for minimalisme og på en eller annen måte noe som føles langt mer basalt. En varm og lettere nostalgisk gitarmelodi leder oss inn i en øm og altomsvøpende låt som er preget av svulstige strykere og hviskende koring, som nesten blir litt komisk.

Les også

Kalt overjordisk etter Oscar-sendingen

Den grensen krysser Aurora derimot aldri, når hun crooner og «ooo»-er seg gjennom kjærlighetserklæringen som ligger i bunn. Hun leker bevisst med klisjeene bak formelen som utgjør en «tradisjonell» kjærlighetslåt. Kjærligheten er ikke ens, den er for alle.

«Exist For Love» minner meg litt om den amerikanske sangeren Minnie Riperton og hennes amorøse og dyptfølende musikk. Men jeg skulle ønske at låten hadde litt hadde mer av Auroras karakteristiske punch.

Det som først og fremst gjør denne yndige låten til et statement, er kontrasten til det vi kjenner fra Aurora. Den er et bevisst stilistisk valg. Og hennes voldsomme bredde som artist har vi tydeligvis bare sett og hørt glimt av.

Publisert

Les videre

  1. – Jeg sang på en lunsj for Disney. Jeg tror sjefene var ganske begeistret.
    En liten løgn bidro til at Aurora fikk rollen som «stemmen» i «Frost 2».

    Les hele artikkelen

  2. Koronaviruset satte en stopper for åpningen av «Nye Garage». Nå prøver han igjen.

  3. Festspillene bruker 8,8 millioner kroner på gratis festival

BT anbefaler

Yngve ville fremleie til indere. «De ødelegger leiligheten med matlaging», skrev utleier.

«De er ikke til å stole på fordi de ødelegger leiligheten med matlaging», skrev utleieselskapet BKV Eiendom i e-post.

LES SAKEN
  1. Musikkanmeldelse
  2. Musikk