– Det var svært ubehagelig

Agnete Haaland og Embla Karidotter har flere ting til felles. Begge har blant annet mottatt trusler på grunn av meningene sine, eller kunsten de jobber med.

Publisert:

«JENTER FRA BERGEN»: Agnete Haaland, teatersjef ved Den Nationale Scene, og Embla Karidotter, trommeslager i Razika, er begge oppvokst på Møhlenpris. Men det høres ikke alltid slik ut. Foto: Alice Bratshaug

For Embla Karidotter og Razikas del begynte det da de gikk under en «Fri Palestina»-fane på 1. mai.

– Vi ble kalt nazister, og endte opp med å få drapstrusler fra hele verden, mest fra Israel og USA. Den det var noen ganske harmløse også, for eksempel den der det sto: «you’re so ugly, you should be making me sandwich», sier Karidotter.

Sammen med Embla Karidotter, trommeslager i Razika, er Haaland gjest i den siste utgaven av BTs kulturpodkast, Republikken.

TID FOR AVSKJED: 2019 er Agnete Haalands siste år på Den Nationale Scene. Det er også Razikas siste år som band. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Haaland og Karidotter har mye til felles.

Begge har altså mottatt trusler. Begge tar avskjed med noe i år. I tillegg sliter begge litt med bergensdialekten.

I REPUBLIKKEN: Embla Karidotter og Agnete Haaland er med i siste utgave av Republikken. Foto: Alice Bratshaug

– Da jeg begynte som skuespiller, fikk man bare «tulleroller» hvis man snakket bergensk – for eksempel som gal «nabokjerring». Derfor la jeg om til en mer normert østlandsdialekt for å få roller, sier Agnete Haaland, avtroppende teatersjef ved Den Nationale Scene.

Hør Republikken i spilleren over, eller på iTunes, Spotify eller der du hører på podkast. Du kan også laste ned BT Lytt, BTs egen lydapp!

Publisert: