Skråblikk på oppveksten

Lærere er blant dem som får sitt i Christine Hope, Are Kalvø og Espen Beranek Holms nye show «3 mot 1 er feigt».

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

— Dette er et ærlig forsøk på å finne ut hva som gikk galt; hvorfor vi ble som vi ble, forklarer Are Kalvø.

Resultatet av forsøket får vi på Sentrum Scene i Oslo onsdag 31. oktober. I halvannet år har de tre drodlet seg frem til et show med høy nostalgifaktor.

På tekstsiden har også Else Michelet, Morten Lorentzen og Kari Slaatsveen vært inne. Regissør er Alexander Mørk Eidem.

— Det er jo en genuint sjokkerende opplevelse å finne ut at det er slike som oss som er ferd med å ta over styre og stell! utdyper Are Kalvø.

Lik oppdragelse

Selv om Espen Beranek Holm er vokst opp på beste Oslo-vestkant, Are Kalvø på Stranda på Sunnmøre og Christine Hope på Stord, er referansene deres like, mener de. Som for resten av nordmenn i 30-40-års alderen.

— Det skyldes den norske overordentlige folkeskole, hevder Espen Beranek Holm.

— Med lærere med mistenkelig like karaktertrekk, påstår Are Kalvø, og nevner både detaljfanatikerne, de invaderende og de autoritære.

— Men for all del - vi er ikke imot lærere. Vi synes de skriver utrolig godt! gliser Are Kalvø.

Definisjonen på voksen

Foreldrerollen er umulig å komme forbi når man skal undersøke hvordan oppveksten preger oss.

— Foreldre er jo de autoritetspersonene som i størst grad vedvarer som autoritetspersoner. Her benytter vi oss av Christines gedigne crazykomiske talent ..., antyder Are Kalvø.

— Det er jo visse ting man ikke vil bli mint på fra oppveksten da - konfirmasjonsbildet, for eksempel! grøsser den crazykomiske fra Stord, og siterer Espen Beranek Holms definisjon på voksen:

— Du er voksen når du tør å vise frem konfirmasjonsbildet frivillig.

Stempelavgiften

Popmusikkens sterkt oppdragende effekt er et selvsagt tema for trioen. Som pedagogisk riktige ungdomsprogram på NRK. Som politikere.

— De påvirker jo vår hverdag, påpeker Espen Beranek Holm, mens Are Kalvø filosoferer over hvilke utslag politikernes bakgrunn kan gi:

— Det er ikke godt å vite hvordan stempelavgiften kom inn i bildet. Kanskje det er et traume fra skoledagene?

Et smart show

Showets musikalske del ivaretas av bandet Oslo Plektrum. Espen Beranek Holm spiller selv gitar, og har også skrevet musikken sammen med bassisten Jan Swensson. Trommis er Øystein Jevanord.

— Musikk av første klasse! skryter gitarist Holm, og Cristine Hope følger opp og hevder dette blir et ganske smart show.

— Men ikke flinkt, presiserer førstnevnte.

At trettiåringen Christine Hope i det siste har skrytt på seg fire til seks leveår ekstra i diverse Oslo-aviser, forklarer hun greit:

— Det blir kje' meir moro enn den du lagar sjøl!

PREMIEREKLARE: Christine Hope (30), Are Kalvø (31) og Espen Beranek Holm (41) har jobbet halvannet år med showet «3 mot 1 er feigt». Onsdag 31. oktober har de premiere på Sentrum Scene i Oslo.
Publisert: