Det beste i livet er gratis

Kjærestene Else Aspblad Serigstad og Jean André Pierron hadde gratis orkesterplass til Bowie-begivenheten på Sverresborg festning.

  • Jørn-Arne Tomasgard
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

— Det er litt spesielt. Vi traff nemlig hverandre på Elton John-konserten, sier det lykkelige paret som vi møtte oppe på festningsmuren. Festningen var stengt for folk flest, men medlemmene i Bergenhus Fritidsmesse fikk slippe inn i sine egne lokaler oppe på murene.

— Vanligvis ville det vært 25 stykker her en slik kveld. Nå er det 140. Og det er greit å slippe å ordne med kulturinnslagene selv, sier messeforstanderen, kaptein Halfdan Larsen.

Folkene oppe på den fire meter høye festningsmuren hadde utsikt rett ned på konsertområdet på Koengen. 150 meter på skrå ned så vi en hengslete mann som rocket. Det var Mr. Cool i egen person.

Lyden slo tilbake i murene, og var ikke den aller beste. Men det la ingen demper på humøret hos det øldrikkende og pølsespisende forsvarspersonellet.

HV-offiser Per-Fredrik Jacobsen og kjæresten Trude Christensen hadde billetter i lommen, men valgt å stå oppe på festningsmuren.

— Her står vi behagelig, stille og rolig blant venner. Det er bedre å stå her. Så får det bare være at vi har billetter for 900 kroner i lommen, sier Jacobsen.

Det er fredag som er den store dagen på fritidsmessen. Kaptein Larsen tror ikke gårsdagens festligheter i solen legger noen demper på dagens aktiviteter.

— Men vilkåret for at de skal få komme tilbake i morgen kveld, er at morgendagens plikter blir utført til punkt og prikke. Vi forventer at alle stiller på rekke i morgen tidlig klokken 07.30, humret den feststemte kapteinen da vi snakket med ham i går kveld.

På den rekken får de selskap av mange tømmermenn.

FANT MELODIEN: Else Aspblad Serigstad og Jean André Pierron fant hverandre på Elton John-konserten for knapt et år siden. I går var de tilbake på David Bowie-konsert. - Denne konserten er spesiell. Det er herlig, sa det forelskete paret som sto tett omslynget oppe på festningsmuren. <p/>HELGE SKODVIN (foto)

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Konsert
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Spesiell situasjon når en ansatt får en slik trussel

  2. Trapper opp streiken ved flere skoler

  3. Sjefen holdt planene hemmelig i et halvt år. Så sa han opp 80 kollegaer.

  4. – Havner du i de kraftigste bygene, blir det som å ta seg en dusj

  5. Lang kø for fjerde dose

  6. E16 i Ytre Arna framleis stengd. Ny vurdering i ettermiddag.