Et lite stykke teatermagi

For miniene, men like mye for oss maxier!

Publisert Publisert

Du kjenner det, og vet det med en gang lyset går av.

Du vet at helt tett oppe mot den delen av scenen skuespillerne skal innta, sitter det minier, krystallklare og forventnings-fulle foran en teaterforestilling ingen foreløpig vet noe om. Du kjenner spenningen og aner konsentrasjonen, og der, der kommer noen vakre, hvite duer flygende, trygt ført i streng av den unike dukkeføreren og skuespilleren Jack Markussen. Musikken er velvalgt, full av stemning, og yes, du vet at det er duket for et aldri så lite stykke teatermagi.

For det er det Markussen og hans makker Gabrielle Barth gir både miniene og oss maxier.

Med en lekende kreativitet, både i tekst, i scenografi, i dukkeføring og i skuespilleri blir vi fortalt historien om Noah, høvdingen som bygger sin ark og laster den med all jordens dyr.

Markussen og Bart har alle rollene. De skifter elegant og ubesværet både i kostymer og dialekter for å gi liv til de mange figurene i «Noahs ark».

Rogalandsgjessene Jessica og Gottfred ankommer som de utvalgte i trygg forvissning om at denne sjøreisen skal bli som det reneste luksuscruiset å regne. De er utrolig fornøyelige. Noahs barnebarn får et etisk dilemma å stri med fordi hun stikk i strid med Guds ordrer plutselig har tre, og ikke to små dukkebarn i arken. Takk og lov bor det en liten anarkist i dette bar-net, og moralen er nydelig: Det lønner seg å være ulydig. Og så er det den fabelaktige scenen hvor dyrene entrer båten, det-te er skikkelig teatersnadder i all sin oppfinnsomhet.

Dukkenikkerne er en unik, profesjonell teatergruppe av internasjonalt format som Bergen er lykkelig nok å være base for.

«Noahs ark» glir vakkert inn i rekken av deres imponerende og underholdende teaterforestillinger.

ANMELDT AV ASTRID KOLBJØRNSEN

Publisert