Saxtalentet sov i bilen

Da han besøkte Vossa Jazz første gang, var han så blakk at sov i bilen. Nå er Kjetil Møster verdens største unge jazztalent, og en av festivalens hovedartister.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

– Hva var din vei inn i jazzen?

– Miles Davies' «Kind of Blue» og Jan Garbareks «Legend of the Seven Dreams». Men egentlig var det et jazzkurs med Terje Isungset i 1989 i Bergen. På musikkskolen (nåværende Kulturskolen).

– Hva lå bak ditt valg av instrument?

– Noe jeg så på tv da jeg var elleve. Husker ikke hva, men saksofon så kult ut. Jeg var lei av trekkspill, som jeg spilte fra jeg var seks til jeg ble elleve.

– Når og hvordan var ditt første møte med Vossa Jazz?

– I 1999. Første gangen var veldig kald. Jeg var leder for Trondheim Jazzforum og hadde fått akkreditering, men hadde ikke penger til et sted å sove. Jeg kunne kanskje sovet i gymsalen, men fant ut at jeg skulle sove i bilen. Det var kaldt, men bra musikk.

– Hva er din oppgave på Vossa Jazz i år?

– Jeg er gjest med Ibrahim Electric i kveld, har satt sammen programmet for Voss Open og spiller der selv med Zanussi Five. Lørdag kveld med Crimetime Orchestra, og på søndag er jeg «Blindebukk live» for Jazznytt – bakis. Jeg skal spille med Datarock også, forresten.

– Hvilke andre konserter/arrangementer skal du få med deg?

– Resten av Voss Open. Spiller så mye at det blir lite, men har lyst til å se Zawinul på søndag. Og kanskje den danseforestillingen til Terje Isungset.

– Hvordan vil du beskrive Vossa Jazz-festivalen?

– Veldig koselig og intim. Og ganske bredt program.

– Hva er du mest stolt av i karrieren din?

– Det må vel nesten bli prisen. Altså årets internasjonale unge jazztalent, kåret av IJFO (International Jazz Festival Organisation) og IAJE (International Association for Jazz Education).

– Hva er du minst stolt av?

– Utroen på siste låten på cd-en jeg laget da jeg gikk på Sund folkehøyskole. Det ligger i Norsk Jazzarkiv og alt...

– Ditt sterkeste sceneminne?

– Å gå frem og spille solo med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester under Moldejazz 2000.

Publisert