Sjarmerte publikum i senk

Det definitive gjennombruddet.

SLEPPFEST: Konserten var en slags sleppefest for bandets debutalbum som kommer ut i disse dager, og konserten bar preg av dette.
5 av 6 hjerter
NESTEN FULLSATT: Med fredagens Bergenfest-konsert for nesten fullsatt hus i Ole Bull Teater tok Razika det definitive steget opp i kategorien «etablerte bergensband», mener BTs anmelder.
ETABLERT: Dette er ikke lenger den småskranglete, men velmenende gjengen som pleide å stille opp i Hulen og på Garage for et par år siden, skriver BTs anmelder.
 • Einar Engelstad
  Einar Engelstad
  Musikkanmelder
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Med fredagens Bergenfest-konsert for nesten fullsatt hus iOle Bull Teater tok Razika det definitive steget opp i kategorien «etablertebergensband». En blanding av naive vokalharmonier, fengende skapunk og godetekster som sannsynligvis kommer til å sette gode spor etter seg på landetsfestivalscener til sommeren.

Konserten var også en slags sleppefest for bandetsdebutalbum som kommer ut i disse dager, og konserten bar også preg av dette.For her ble alle låtene fra den nye platen spilt i løpet av de knappe trekvarterene som forestillingen varte. Verken mer eller mindre.

— Er det noen her som husker Pussycats?, kommer det fra Marie.

Begrenset respons, bortsett fra blant den entusiastiske skaren som står nærmestscenen.

— Jeg tror ikke dere her fremme helt vet hva vi snakker om,kommer det lakonisk fra vokalisten før hun introduserer kveldens enestecoverlåt, «Why Have We To Wait» fra60-åras tromsøband.

Razika er ikke verdensmestre på instrumentene sine.Gitarspillet er for det mest på komp og rytmenivå, og flashy gitarsoli er ikkejentenes greie. Men det hele er stødig nok. Bandet kjenner sine begrensningerog forsøker seg ikke på noe de ikke kan. Men det vokale er saktens av et annetkaliber. Til tider med velarrangerte og småfikse tre og firstemte sangpartiersom sitter som de skal.

De siste par årene har bandet turnert både Norge og Europa,og resultatet har da heller ikke uteblitt. Dette er ikke lenger densmåskranglete, men velmenende gjengen som pleide å stille opp i Hulen og på Garagefor et par år siden. Forbausende stødige på scenen til tross for en vissnervøsitet foran et forventningsfullt hjemmepublikum. Selv litt teknisksmåklabb og kommentarer fra salen - typiske elementer som vipper mange artisterav pinnen - ble håndtert med sikker profesjonalitet.

Blandingen av engelske og norske tekster er for så vidt greinok, men denne kvelden fungerte det norske stoffet absolutt best. Ikke minstavslutningen med «Vondt i hjertet», som allerede må utropes til en solidallsangslager.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Nå kan sommeren trygt komme.

Så du konserten? Si din mening i kommentarfeltet!

SLEPPFEST: Konserten var en slags sleppefest for bandets debutalbum som kommer ut i disse dager, og konserten bar preg av dette.
NESTEN FULLSATT: Med fredagens Bergenfest-konsert for nesten fullsatt hus i Ole Bull Teater tok Razika det definitive steget opp i kategorien «etablerte bergensband», mener BTs anmelder.
Publisert

Mest lest akkurat nå

 1. «For fem år siden ville ikke Åsane ha ham. I kveld gjorde Kjetil Knutsen José Mourinho til latter.»

 2. « En av Bergens minste kafeer, men også en av de koseligste»

 3. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

 4. 748 nye koronasmittede - dobling fra forrige uke

 5. Bekken på Nattlandsfjellet ble plutselig irrgrønn. Nå er mysteriet oppklart.

 6. Uvær i fjellet: Disse fjellovergangene er stengt