- Vi kan ikke tro at vi er her

«Mad Men» beste drama for tredje år på rad. Her er Emmy-prisene.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Vi kan ikke tro at vi er her. Vi vil takke Akademiet for å ha anerkjent oss igjen, sa «Mad Men»s skaper Matthew Weiner da han tok imot prisen.

«Mad Men» går på kabelkanalen AMC og har bare rundt to millioner seere, men har lenge vært en kritikerfavoritt. Handlingen er knyttet til et reklameselskap i New York og foregår på 1960-tallet.

Ifølge hovedrolleinnehaver Jon Hamm var seieren helt uventet.

— De nominerte var av en fenomenal kvalitet i år, sa han.

Nykommernes kveld Sju av de åtte viktigste Emmy-prisene gikk i år til nykommere og til skuespillere og serier som ikke har vunnet prisen tidligere. Det skiller seg fra prisutdelingen i 2009, hvor vinnerne stort sett var de samme som i 2008.

Prisen for beste komiserie gikk i år til «Modern Family».

Jim Parsons ble kåret til beste komiskuespiller for sin rolle som nerdete fysiker i «The Big Bang Theory», mens Bryan Cranston fikk sin tredje Emmy for sin rolle som kjemilæreren som blir langer i dramaserien «Breaking Bad».

Beste kvinnelige dramaskuespiller ble Kyra Sedgwick fra «The Closer», mens beste kvinnelige komiskuespiller ble Edie Falco fra «Nurse Jackie».

Musikalserien «Glee» var nominert til hele 19 priser i år, men vant bare fire av dem.

Humanitær pris Det var komikeren Jimmy Fallon som var vert for årets prisutdeling. Det er den 62. i rekken, og i år var programmet direktesendt for første gang siden 1976. Prisutdelingen ble arrangert i Los Angeles.

Det ble også delt ut en humanitær Emmy, og denne gikk til skuespilleren George Clooney for hans innsats for Darfur, for ofrene etter 11. september og etter orkanen Katrina og jordskjelvet i Haiti.

— Det er viktig å huske hvor mye godt man kan få gjort, for vi lever i underlige tider hvor dårlig atferd suger opp altfor mye oppmerksomhet og presse, sa Clooney da han tok imot prisen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Har gjort funn i området der Christer forsvann i 2016

  2. Ti menn skal ha blitt loppet etter kvinnenes minibank-triks. – De går etter fulle menn på byen.

  3. «Det er bare å si det som det er. Rasisme finnes også hos oss.»

  4. Han har solgt 25.000 billetter i Bergen i høst. Nå risikerer han å måtte jobbe dobbelt så hardt.

  5. Ett nytt koronadødsfall i Norge

  6. Hegren hadde satt begge beina fast i fiskesluker. – Folk må skjerpe seg.