- Vi mistet kontrollen på et tidspunkt

Henning Kristiansen er sikkerhetssjef for Justin Bieber-konsertene. - Jeg har vært i bransjen i over 30 år og har aldri opplevd noe lignende, sier han.

Publisert Publisert

SKAL UNNGÅ KAOS: Det var tildels kaotiske tilstander i forbindelse med Justin Biebers «hemmelige» konsert på operataket i fjor. Det er blitt jobbet i fire måneder med sikkerheten til konsertene på Telenor Arena.

I samarbeid med Biebers management og politiet i Asker og Bærum har selskapet Pro Sec jobbet med sikkerheten på Justin Bieber-konsertene de siste fire månedene. Det var også Pro Sec som hadde ansvaret for sikkerheten under den kaotiske konserten på Opera-taket i mai i fjor.

— Det var mange grunner til at det gikk som det gikk. Konserten skulle være gratis og bli arrangert på et hemmelig sted, men så lakk det ut at det skulle være på Opera-taket. Vi trodde det skulle dukke opp rundt 15.000, men så kom det 25.000. Vi mistet kontrollen på et tidspunkt, sier Kristiansen.

Han har jobbet med sikkerhet siden 1977 og er operativ leder i sikkerhetsselskapet Pro Sec. Han har jobbet med de fleste storkonsertene i Oslo de siste årene, og var i Bergen for å hjelpe til med sikkerheten da Rolling Stones-konserten ble arrangert i 2006.

Les også

I fjor gråt de hele veien hjem fra Oslo. Denne uken skulker de skolen.

Nå skal nesten 70.000 mennesker se Justin Bieber i løpet av tre dager. Sikkerhetstiltakene overgår imidlertid det meste han har vært med på.

Undercover på Facebook

— Jeg har aldri vært med på noe lignende før. Vi har gjort alt vi kan for at sikkerheten skal være god. Jeg har aldri jobbet med en konsert hvor det er blitt jobbet så mye med sikkerhet. Vi kommer til å ha enorme mengder barrikader i og rundt Telenor Arena.

- Det høres litt ut som det er fotballhooligans dere planlegger konsert for, ikke unge jenter?

— Det kan du si. Men det er vanskelig å snakke til barna med det masseoppstyret som oppstår hvor enn Justin Bieber beveger seg. Det vi for all del vil unngå er at store menneskemengder beveger seg ukontrollert i en retning.

- Vil sikkerheten være god?

— Ja, vi har gått gjennom alle tenkelige scenarioer, sier han.

Henriksen trekker frem at dagens tenåringer har en helt annen tilgang til informasjon enn hva tenåringer hadde tidligere.

— Da Bieber var her i fjor, løp tenåringene rundt i Oslo med smarttelefonene i hendene. Hele tiden fikk de informasjon på Twitter eller Facebook om hvor Justin Bieber kunne befinne seg. Denne ukontrollerte informasjonsflyten var med på å skape kaoset.

- Foreldrene må ta ansvar

- Hva gjør dere for å unngå rykter og feilinformasjon denne gang?

— Arrangøren har vært mye mer åpen med informasjonen denne gang. I tillegg har vi prøvd å følge med på hva som foregår på sosiale medier. Vi har korrigert feilaktige rykter, sier Henriksen.

Les også

Sofie (12) kan alle sangene på rams. Absolutt alle.

Les også

Han skal kjøre 110 Bieber-fans til Oslo

Han mener det er viktig at foreldre ikke gir barn forhåpninger om at de skal få treffe Justin Bieber.

— Han skal stå på scenen og synge – bare de aller færreste kommer til å treffe ham. Vi vil gjerne gi barna våre alt nå. Men vi må ikke love dem ting vi ikke kan holde. Vi må ikke gi dem inntrykk av at de skal få treffe Bieber, selv om de skal på konserten, sier han.

Publisert