– Jeg merker godt at det er mange som ser på «Heimebane»

Linda Eide og skuespiller Morten Svartveit, kjent fra «Heimebane», er gjester i siste utgave av Republikken, BTs kultur-podkast.

VOSSINGER I REPUBLIKKEN: Morten Svartveit løper for tiden rundt på Hordaland Teater i stykket «Heim 2», men han er kanskje aller mest kjent fra suksess-serien «Heimebane». Linda Eide har gjort «Eides Språksjov» til en publikumsvinner.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg merker godt at det er veldig mange som ser på «Heimebane», sier skuespiller Morten Svartveit.

Hør Morten Svartveit og Linda Eide i siste utgave av Republikken, BTs kulturpodkast:

Vossingen spiller for tiden 14 ulike roller i vestlandskrøniken «Heim 2: 1975–1985» på Hordaland Teater. Men det er én rolle som gjør at han nå for alvor blir gjenkjent på gaten – for ikke å si i heisen på vei opp til Bergens Tidendes kontorer.

HVEM HOLDER ESPEN MED?: Hvis du lurer på hva som er favorittlaget til Morten Svartveit, som står bak skikkelsen Espen Eide, må du høre på siste utgave av «Republikken». Treneren, Helena Mikkelsen, blir spilt av Ane Dahl Torp.

Og det er rollen som Espen Eide i suksess-serien «Heimebane».

En som er fra seg av begeistring, både for «Heimebane» og Espen Eide-skikkelsen, er Linda Eide.

– Morten er virkelig helt fantastisk i den rollen, sier hun.

DOBBELT SÅ MANGE SEERE SOM «SKAVLAN»: Linda Eide har for tiden mer enn dobbelt så mange seere som «Skavlan», med sitt «Eides Språksjov». Her er hun i BTs studio sammen med Morten Svartveit. Bak ser vi BT-journalistene Guro H. Bergesen og Kjetil K. Ullebø.

Linda Eide nyter for øyeblikket stor suksess med «Eides Språksjov», som ofte trekker mer enn 500.000 seere tirsdagskvelden.

– Jeg er opptatt av språk, men jeg er ikke noe petimeter som driver og retter på folk. Men jeg er opptatt av å avsløre tåkeprat og det man kan kalle «new public management»-språk. For eksempel når en kaller en spade for et «manuelt graveredskap», sier Linda Eide.

Hør siste utgave av Republikken i spilleren over, eller på Itunes, Spotify eller din foretrukne podkast-leverandør.

Publisert: