Hyller Ari Behn med gatekunst

Gatekunstnere har laget et 60 kvadratmeter stort veggmaleri for å hylle avdøde Ari Behn.

Publisert: Publisert:

HYLLEST: Gatekunstnerne Tegson, Bisho Sevillano og Rochihiro har laget kunstverket som pryder en stor vegg på det gamle Biltilsynet i Fyllingsdalen. Foto: Tor Høvik

Det er bergenske Tegson som har fått med seg gatekunstnerne Bisho Sevillano og Rochihiro på prosjektet.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Veggmaleriet pryder en av veggene til det gamle Biltilsynet på Spelhaugen i Fyllingsdalen.

– Fin hyllest

– Dette er en fin hyllest til Ari Behn. Han var en fargeklatt. Jeg har i flere år fulgt kunsten hans. På det kunstneriske var han en spennende person. Det er spennende med folk som ikke følger A4-normen. Han gjorde sitt eget, sier Tegson til avisen.

Prosjektleder i StreetArt, Øistein Jakobsen, forteller at han visste om veggen, og kontaktet selskapet Angarde som eier det gamle biltilsynet. Med tillatelse på plass, satte kunsterene i gang mandag.

– Og tirsdag var det ferdig. Resultatet er fantastisk. De har vært utrolig flinke, sier Jakobsen.

60 KVADRATMETER: Det store kunstverket er laget for å hylle avdøde Ari Behn. Foto: Tor Høvik

Tok sitt eget liv

Sent 1. juledag ble det kjent at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv, 47 år gammel. Tegson sier til BA at gatekunstnerne Bisho Sevillano og Rochihiro ikke kjente noe særlig til Ari Behn i utgangspunktet, men at de snakket en del om ham etter at dødsfallet.

– I tillegg snakket vi om dette med menn og selvmord, og hvor vanskelig det i mange tilfeller kan være å snakke om følelser. Da ble vi enige om at vi ønsket å gjøre en tribute til Ari Behn, sier Tegson til BA.

Publisert: