Her kjemper Hollywood-stjernen mot vinden på Ulriken

Publisert Publisert

STJERNE PÅ FJELLET: Her går trolig Hollywood-stjernen Val Kilmer rundt på toppen av Ulriken i dag. Filmingen skal foregå i Bergen de neste seks dagene. Foto: Skjermdump, Facebook

  • Jeg ble nesten blåst av fjellet, skriver han på Facebook. Men han tok kanskje litt hardt i?
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

«Snømannen»-innspillingen har endelig kommet til Bergen. Tirsdag var første ordentlige innspillingsdag, og den startet på Ulrikens topp.

En av stjernene som spiller i filmen er Val Kilmer. Skuespilleren, kanskje særlig kjent for å ha vært med i Top Gun og for å ha spilt Jim Morrison i The Doors, har allerede fått kjenne på den norske naturen.

— Sterk vind

På sin Facebook-side har Kilmer i kveld lagt ut to bilder. På det ene kan man se hvordan han basker rundt i snøen, mens det andre viser utsikten over Bergen.

«Min første dag på settet til Snømannen i Norge. (...) Snøen kom så raskt, omtrent 50 miles i timen – jeg ble nesten blåst av fjellet,» skriver han.

val kilmer 3.JPG

50 miles i timen tilsvarer liten storm, en vind på rundt 22 meter i sekundet.

BT har imidlertid sjekket vindmåleren til Geofysisk institutt. Ifølge den har det ikke blåst mer enn rundt 15 meter i sekundet – altså liten kuling.

ulrikentirdag.png

Det har likevel vært litt sterkere vind i kastene. Kartet viser vindkast opp mot 20 meter i sekundet, og Ulriksbanen var stengt en periode. Det varte faktisk så lenge at Røde kors sine hjelpemannskaper ble kalt ut for å følge kjendisene ned fra fjellet. Vinden løyet imidlertid før alle skulle ned, så stjernene slapp å ta beina fatt.

Fikk ikke komme opp på Ulriken

Da BT var ved bunnen av Ulriksbanen tidligere tirsdag, sto en stor stabel med biler, varebiler og lastebiler, de fleste med østlandsskilt, parkert. Hundrevis av stabsmedlemmer dro til toppen for å fange inn en av nøkkelscenene i Jo Nesbøs roman.

Kjente bergensattraksjoner blir å se i storfilmen:

Les også

Ulriken blir en viktig kulisse i stor Hollywood-film

Det fikk imidlertid ikke BTs journalister. Sikkerhetsvaktene var tydelige: «I dag slipper kun offisielle medlemmer av «Snømannen»-staben opp banen».

— Vi skal skyte alle Ulriken-scenen i dag. Toby Jones og Val Kilmer er de store skuespillerne på toppen. Michael Fassbender har jobbfri i dag. For Harry Hole er ikke med i de nevnte scenene, sier presseansvarlig for produksjonen, Sasha Gibson.

Michael Fassbenders bergenseventyr begynner i morgen, onsdag. Da skal staben bruke sentrum ganske intenst, også jernbanestasjonen.

— Jeg tror bergenserne vil bli veldig fornøyd når de ser den ferdige filmen. En fantastisk by, sier Gibson.

Siste opptaksdag i Bergen er kommende mandag.

  • Bergen kommune har gitt 300.000 kroner til innspillingen:
Publisert