Slutt for John Olav Nilsen & Gjengen

— Vi kommer alltid til å være en gjeng, vi bare tar oss fri fra å være et band, sier John Olav Nilsen til BT.

HADET, BABY: Snart er det slutt for John Olav Nilsen & Gjengen. I høst spiller de fire avskjedskonserter i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger. Foto: EIVIND SENNESET

Publisert:

svp://25449

«Slik at det er sagt, dette er alt jeg har å si: Vi er endelig kommet til veikrysset og «den lange veien hjem» er uunngåelig. Men fortvil ikke enda, kjære gjengangere. For før vi går fra scenen og tilbake til gaten. Vil vi gå en siste kamp, danse de siste steg og slenge det aller siste kysset.»

Dette skrev frontfigur John Olav Nilsen på bandets Facebook-side mandag morgen.

Han bekrefter overfor BT at det betyr at det er slutt for rockeheltene fra Loddefjord.

Ingen dramatikk

— Tja, det er ikke så mye å si. Det er ingen dramatikk i det her. Vi kommer alltid til å være en gjeng, vi bare tar oss fri fra å være et band også. Vi vil helst ikke være en del av norsk musikk og norskspråklig musikk lenger.

- Har dere planer om å komme sammen igjen etter disse konsertene?

— Det har jeg heldigvis ikke tatt stilling til. Nå gleder jeg meg bare til å spille de siste konsertene. Den eneste planen vi har er å treffes en gang i måneden og løfte vekter sammen, sier Nilsen.

- Ikke planlagt noe nytt

— I skrivende stund er det ikke planlagt noen plate eller konserter ut over de fire konsertene de skal holde i høst, sier manager for bandet, Mikal Telle.

Bandet skal spille på USF Verftet i Bergen 16. november. De skal også spille i Oslo, trondheim og Stavanger.

John Olav Nilsen & Gjengen slapp sin første plate, «For sant til å være godt», i 2009 til stormende jubel fra musikknorge. Platen sørget også for en Spellemann i kategorien «Rock». Høsten 2012 ga de ut sitt tredje album, «Den eneste veien ut». Dette viser seg altså å bli det siste albumet. I alle fall på en stund.

Bandet består av Nilsen på vokal, Andrew Amorim på trommer, Daniel Maranon på perkusjon, Tim Bjerke på bass, Lars Eriksen på gitar og Einar Vågenes på gitar. Nam Phuong Nguyen har også bidratt på keyboard etter at Alastair Guilfoyle flyttet tilbake til Storbritannia.

svp://25449svp://19465