Her «tagger» Dolk Lofoten

Det har tatt fire år for den italienske dokumentaristen å lage ferdig filmen om Dolk og Pøbel i Lofoten. Se den her.

Publisert Publisert
  • Ronald E. Hole
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Dolk og Pøbel har i flere år vært i Lofoten og dekorert veggene på falleferdige og utflyttede hus og låver med sin kjente gatekunst. Sommeren 2008 var den italienske kunstneren og dokumentaristen Davide Fasolo (38) med Dolk og Pøbel og dokumenterte prosessene og arbeidet i Lofoten.

I 2007 besøkte Fasolo Bergen, og ble en stor fan av Dolk og hans gatekunst.

Sjeldent innblikk

— Mars 2008 skrev jeg en e-post til Dolk, hvor jeg fortalte ham om å lage en dokumentar om arbeidet hans i den fantastiske naturen i Norge. Jeg trodde ikke jeg ville få noe svar. Helt uventet fikk jeg svar fra ham hvor han foreslo å følge ham og Pøbel til Lofoten. Jeg var en svært lykkelig mann, forteller Fasolo.

Den endelige versjonen som ble publisert på nettet for et par uker siden, har tatt fire år å få ferdig. I videoen over får du et sjeldent innblikk i arbeidsprosessene til Dolk og Pøbel i norsk natur i Lofoten.

— Jeg har gjort alt selv, og har ikke vært fornøyd med resultatet før nå. Jeg ønsket å fortell en historie om maling og måker, spray og skyer, landskap og tomme hus ute i intet. Gatekunst og natur. Dolk og Pøbel lager kunst på forlatte hus, mens naturen lager sin egen kunst. Jeg ønsket å skape noe som viste dette, sier Fasolo.

«Wow-øyeblikk»

Vi spør Fasolo om han han har noen historier eller øyeblikk han kan fortelle oss fra sommeren 2008.

— Hver eneste gang jeg så meg rundt på naturen og kunsten, så var det et «Wow-øyeblikk». Hver gang et kunstverk ble ferdig, ble jeg forbauset. Det var helt fantastisk, forteller han.

Publisert

Les videre

  1. Blogger om gatekunst

  2. Frykt og avsky i forfallsbyen

  3. - Jeg savner å bare være meg selv

  4. Solgte for 200.000 på noen timer

DOLK-FAN: Davide Fasolo (38) står bak den 24 minutters lange dokumentaren om gatekunst i Lofoten. Foto: DAVIDE FASOLO

GATEKUNST: Slik ser det ut når Dolk har signert låvevegger i Lofoten. Foto: DAVIDE FASOLO