Oppdag gatekunsten med mobilen

På de underligste steder i Bergen dukker det opp vakker, provoserende og morsom gatekunst. BT gir deg en mobil guide til noen av kunstverkene. Vis BTs gatekunstguide i et større kart

Høyt oppe på veggen, helt nede ved bakken, bak et hjørne, under en vinduskarm. Plutselig dukker det opp små og store kunstverk på de mest uventede steder.

En buekorpsgutt som er i ferd med å tråkke på en mine i Sandviken, Ari Behn som påfugl under Smørsbroen, to vakre veggkatter i Østre Skostredet. Delvis gjemt bak to bosspann i Neumannsgate er Dolks bilde av en mann med et rødt hjerte i hendene, kåret til Bergens beste gatekunst av BTs lesere i fjor.

Overraskelser

Bergen sentrum skjuler mange overraskelser for den som har øynene med seg. Noen av kunstverkene har du kanskje gått forbi mange ganger uten å tenke over det.

Andre kunstverk ville du sett om du bare tok en liten avstikker fra den vanlige ruten din gjennom byen. Kanskje på tide å være turist i egen by, og oppdage kunsten i gater og smug? Det er noe helt annet å gå søndagstur i byen hvis du samtidig prøver å få med deg flest mulig kunstverk.

Kanskje du også oppdager noen smug og smågater som du aldri har gått i før?

Smarttelefon

BT har gjort det enkelt for deg som har smarttelefon. Nå kan du sjekke inn med mobilen din i Bergen sentrum, og få opp oversikt over gatekunst i nærheten. Gatekunsten vi har lagt inn på ruten er bare et utvalg, det finnes bilder over hele byen. Ønsker du en tilnærmet full oversikt, kan du sjekke det interaktive kartet gatekunst-entusiast Walter N. Wehus har laget.

Det ligger i gatekunstens natur at noen av bildene over tid vil bli malt over eller fjernet, men noen av de mest kjente, som Dolks «Hjertemann» i Neumannsgate, er beskyttet med en glassvegg. Se mer gatekunst på bloggen til Walter N. Wehus.

Les også

Walters favoritter

Les også

Kates favoritter

Sjekk inn og vinn!

Vet du om fine gatekunstbilder som bør være med i den mobile guiden? Sjekk inn ved bruk av Facebook Places, Gowalla eller Foursquare. Det er viktig at du merker stedet med Gatekunst etterfulgt av et komma før adressen på stedet. Da kommer ditt sted med i oversikten over gatekunst i Bergen det er verdt å få med seg. Dette gjelder bare gatekunst, ikke tagging. Vi trekker ut 10 vinnere blant de som legger inn severdig gatekunst. En vinner får en iPod Nano, 9 andre får BT-sekker.

Kjente gatekunstnavn i Bergen:

Kilde: http://motveggen.blogspot.com/

Jan M. Lilleb�