Dukker kanskje opp igjen - plutselig

13 år gammel spilte Jan Tore Kristoffersen hovedrollen i «Bare skyer beveger stjernene». Ni år senere ser han ikke bort fra at det kan bli mer film.

Nå ble det for så vidt mer film på Loddefjord-gutten. I 1999 var han Amanda-nominert i kategorien Årets mannlige skuespiller for sin innsats som krølltoppen Jakob i Torun Lians prisbelønnete, Bergens-baserte film. Samme år hanket den amerikanske regissøren Kathryn Bigelow tak i ham og ga ham en rolle i «The weight of Water», som ble spilt inn i Canada. To år senere spilte han i Pål Øies kortfilm «Stopp».

Men så forsvant Jan Tore Kristoffersen fra lerretet.

Planlegger studier

— Har du vurdert å gå videre med skuespillerkarrieren?

— Det har jeg. Det var jo gøy å være med på, men det er ikke så mange roller å velge mellom, og Teaterhøgskolen har ikke vært aktuell. Men det er jo mye som skjer innen film for tiden, så det er ikke utelukket at jeg dukker opp igjen.

— Betyr det at du har fått konkrete tilbud?

— Det kan jeg ikke svare på.

— Jøss, nå blir jeg skikkelig nysgjerrig!

— Ja, du får vente og se, mumler Jan Tore kryptisk.

Akkurat for tiden gjør ikke 22-åringen noe som helst. Men det har han ikke tenkt å fortsette med.

— Jeg planlegger å begynne å studere, og håper å komme inn på Kunsthøgskolen.

— «Bare skyer beveger stjernene» ble nylig vist på NRK, så du den da?

— Den har vært fjernsynsvist to-tre ganger, og jeg så den, ja.

-Hvordan er det å se den igjen.

— He, he... Jeg kan i alle fall se at jeg har vokst.

— Men blir du ikke stolt av å se din egen innsats, du er jo veldig god?

— Tja... Ka ska' eg si... Jo, jeg er vel stolt, tror jeg.

Danske favoritter

«The weight of Water» dreier seg om oppklaringen av en drapsgåte hundre år etter. Jan Tore og hans bergenske kollega Rita Kvist spilte et norsk søskenpar fra 1870-tallet. Med i filmen var også stjerner som Sean Penn, Elizabeth Hurley, Sarah Polley og nå avdøde Katrin Cartlidge. Pluss de danske stjerneskuddene Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen.

— Det er jo litt morsomt å ha stått på samme rolleliste som dem, selv om jeg ikke hadde så veldig stor rolle i den filmen, sier Jan Tore og bekrefter at han fortsatt er opptatt av film og ser mye film. Særlig dansk film.

— Dansk film og dansk humor. De er sinnssykt flinke på den type bisarr humor som du finner iblant annet «Adams epler», som er en av favorittene mine.

TILBAKE TIL FILMEN? For ni år siden hadde Jan Tore Kristoffersen hovedrollen i «Bare skyer beveger stjernene». Nå utelukker han ikke at det kan bli mer film.