Slik blir TV 2-høsten

To bergensere skal lede hvert sitt nye TV 2-program denne høsten.

TO BERGENSERE OG KLOPPEN: Tarjei Strøm (fra venstre) og Samuel Massie skal lede hvert sitt nye TV-program på TV 2 i høst. Massie leder programmet «Rett fra hjertet» sammen med Solveig Kloppen. Foto: ØRJAN DEISZ

  • Guro H. Bergesen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

«The Stream» og «Rett fra hjertet» er to av TV 2s nysatsinger denne høsten. Mens The Stream er et nytt talentprogram à la Idol, er Rett fra hjertet en serie der programlederne Solveig Kloppen og bergenske Samuel Massie treffer nordmenn som vil glede og overraske sine kjære, og er villig til å gå ut av komfortsonen for å gjøre det.

— Vi har reist land og strand og truffet mennesker og hjulpet dem med å stoppe opp i hverdagen sin. Rett fra hjertet handler om å strekke seg ekstra langt for de man er glad i, sier Massie.

SKAL VI DANSE? Deltakerne fra årets program fylte salen med dans under TV 2s høstlansering. Blant årets deltakere er Alex Rosén (til høyre), som sørget for å svinge seg litt i Grieghallen óg. Foto: ØRJAN DEISZ

— En ære

Nå 23 år gamle Massie havnet i medias søkelys da han mønstret på seilbåten «Berserk» som 17-åring og dro til Antarktis. Ekspedisjonen endte tragisk, og tre personer døde på turen. Senere ga Massie ut boken «Hold fast», der han forteller om veien fra en skolelei gutt i Bergen til eventyrer i Antarktis. Høsten 2015 var han med på «Skal vi danse», og denne høsten er han programleder for det samme programmet sammen med Katrine Moholt.

— Jeg har egentlig aldri sett for meg at jeg skulle jobbe i TV, men det som er viktig for meg er at det skal være mening i det jeg gjør. Og da jeg fikk tilbud om å være med på programmet, så tenkte jeg at dette er definitivt et program der jeg kan bidra med noe, sier Massie.

Les også:

Les også

Moren smurte veldig tykt på. Det endret livet til Samuel Massie.

Mens kollega Solveig Kloppen er en lettrørt type, skal det litt mer til før Massie selv tyr til tårene.

— De gangene jeg blir rørt er når folk tar tak i hverdagen og gjør små endringer som endrer livet deres.

Som med paret der den ene elsker å hoppe i fallskjerm, mens kjæresten hans har høydeskrekk.

— Hun freaket ut bare av å sitte på skuldrene mine. Og så får jeg følge henne når hun bestemmer seg for å lære seg å hoppe i fallskjerm. Det er en vanvittig ære å få lov til å se den reisen fra å ikke tørre å sitte på skuldrene mine til hun hiver seg ut fra et fly 12.000 fot over bakken.

Litt proff og litt menneske

Tarjei Strøm, som er programleder for det nye talentprogrammet The Stream, er en kjent stemme for mange etter flere år som programleder for «Sexy» på P3 og «Stjernepose» på P13, og senere på TV, i Melodi Grand Prix og Sommeråpent på NRK. Strøm spiller også trommer i blant annet Datarock og Ralph Myerz and the Jack Herren Band.

Tirsdag loset han publikum gjennom TV 2s høstlansering i Grieghallen. Like etter løp han til barnehagen for å hente sin sønn. Det er absurd, sier han.

— I en periode kom det mange rare tilbud. Noen bra og noen der jeg tenkte aldri i livet. Og så kom dette, og det konseptet er perfekt for meg. Der blander jeg alt jeg kan: snakke med folk, musikkbransjen og musikk.

TROMMER OG TRUMP: TV 2 serverer seerne både nyheter og underholdning denne høsten, noe dette bildet illustrerer. Med programleder for det nye talentprogrammet «The Stream», Tarjei Strøm til venstre, og republikanernes presidentkandidat Donald Trump til høyre. Foto: ØRJAN DEISZ

Strøm forteller at han så langt i showet har vært en blanding av profesjonell programleder og medmenneske. For følelsen av at hver konsert er liv eller død kjenner han selv godt fra livet som musiker.— Sånn sett er jeg nok annerledes fra andre programledere. De klemmene jeg gir folk når de går av scenen, det er ekte, jeg kjenner til hva de går gjennom.

TV 2 satser på flere andre nye serier i høst, blant annet «Helsekontrollen», «Budkrigen» og humorprogrammet «Live på direkten». Det blir også nye sesonger av publikumsfavoritter som «Farmen», «Skal vi danse», «Petter Uteligger og «Frikjent».

- Vil speile verden fra Vestlandet

Det var administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes som sto for åpningen av TV 2s høstlansering i Grieghallen. Han la vekt på at det er viktig både for TV 2 og for landet for øvrig at TV 2 har hovedkontor i Bergen.

— Vi har et tydelig ønske om å speile verden fra Vestlandet, sa han fra scenen.

Les BTs magasinsak om TV 2:

Les også

Kampen for tilværelsen

TV 2 takket nei til den foreløpige avtalen om kommersiell allmennkringkaster som regjeringen la frem tidligere i år, og står nå uten en permanent kommersiell allmennkringkasteravtale. Det betyr at spørsmålet om TV 2 skal fortsette å ha hovedkontor i Bergen fremdeles er i det blå. I mai i år ble det klart at TV 2 skal kutte 350 millioner kroner innen 2020. Alle ansatte har fått tilbud om sluttpakke.

ÅPNET SHOWET: Olav T. Sandnes holdt åpningstalen da TV 2 hadde sin høstlansering i Grieghallen tirsdag. Foto: ØRJAN DEISZ

Sandnes hadde ikke tid til å svare på BTs spørsmål på pressekonferansen, men svarer via en kommunikasjonsrådgiver per e-post: — Hvordan påvirker TV 2s økonomiske situasjon høstens program?

— I dag har vi vist frem et fantastisk sendeskjema for høsten. TV 2 er opptatt av å ha et bredt utvalg, og de programmene vi i dag fikk presentert viser tydelig at vi satser på å speile den norske virkeligheten og å skape arenaer som samler folket.

Les også:

Les også

Olav Sandnes: – Vi ønsker fortsatt å være i Bergen

— Hvilke konsekvenser vil innsparingene få for nyheter og sport?

— Det er for tidlig i prosessen å si noe om hvordan organisasjonen vil endres. Vi jobber nå godt med hvordan TV 2 skal se ut fremover, ikke bare i ledelsen, men i hele organisasjonen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. - Vi ønsker fortsatt å være i Bergen

    Les hele artikkelen

  2. Vizrt frykter for sin bergenske fremtid

  3. TV 2 vil flytte avdeling fra Bergen til Oslo

BT anbefaler

Skal du på fest eller på byen i helgen? Dette må du vite.

Her er rådene og reglene som gjelder for sosiale sammenkomster i Bergen nå.

LES SAKEN