Ber politiet om homohjelp

Nasjonalistiske organisasjoner truer Grand Prix-homoene i Beograd.

I morgen går startskuddet for den første internasjonale delfinalen i Melodi Grand Prix i Beograd. Samtidig fylles den serbiske hovedstaden med homofile entusiaster fra hele Europa. Dette liker nasjonalistene i landet dårlig.

Se video

svp://11400

<b>Slik blir Grand Prix-sirkuset</b> Medlemmer av den høyre-ekstreme gruppen Obraz har tidligere truet med at «Blodet til alle de som kommer til Eurosong-finalen og som kan mistenkes for å være homofile, kommer til å flyte i Beograds gater.»

Les også:

Les også

Grand Prix-plagiat?

<b>Grand Prix-plagiat?</b>

Les også

Den nye Grand Prix-stemmen

<b>Den nye Grand Prix-stemmen</b> — Melodi Grand Prix er like populært blant serbiske homofile som i resten av Europa. Forskjellen på oss og dere er at når vi nå skal organisere skeive Grand Prix-fester i forbindelse med den internasjonale finalen i hjemlandet vårt, så trues vi på livet av ekstreme serbiske ledere, sier Boris Milicevic som er talsmann for Gay Straight Alliance (GSA) til nettstedet gaysir.no.

Nå ber homoorganiasjonene om beskyttelse fra politiet for å unngå angrep og opptøyer. Da Serbia arrangerte en Pride-parade i juni 2001 ble de homofile angrepet med flasker, egg og stein. 40 sivile og 8 politimenn ble skadet.

Ironisk nok handlet teksten til fjorårets serbiske GP-vinner om et kjærlighetsforhold mellom to kvinner. Men ifølge nettstedet esctoday benekter artisten Marija Serifovic for at hun selv er lesbisk.

<b>Hva kan du om Grand Prix?</b> Ta quizen!