Girson Dias klikket da han hørte Dårlig Vanes musikk

Hiphop-gudfar Girson Dias og «Kikkan» fra Dårlig Vane snakker om rap og Loddefjord i siste utgave av BTs kulturpodkast. Og så snakker de om hva de skal gjøre når de får barn som er gamle nok til å skjønne hva de rapper om.

BERGENS STØRSTE?: Lars-Kristian «Kikkan» Holme og Dårlig Vane har laget det som kanskje er Bergens største hiphop-låt, i hvert fall hvis man ser på Spotify-avspillinger. – Jeg klikket første gang jeg hørte den låten, sier manager Girson Dias. Rune Sævig

Girson Dias (f. 1982) og Lars-Kristian «Kikkan» Holme (f. 1994) er gjester i siste utgave av BTs kulturpodkast, Republikken. Sistnevnte er med i rapgruppen Dårlig Vane, som fredag slipper debutplaten «Matpakken».

– Jeg har store forventninger. Kanskje litt for store, sier Holme.

Uansett hvordan det måtte gå, har Dårlig Vane allerede markert seg både i Bergen og i Norge for øvrig. Mye takket være det som kanskje er tidenes største rap-låt fra Bergen, i hvert fall hvis vi ser på Spotify-avspillinger: «Gikk i Bakken».

– Jeg klikket første gangen

– Jeg klikket første gangen jeg hørte låten. sier Girson Dias, som er manager for Dårlig Vane.

Da BT anmeldte Dårlig Vanes «Gikk i Bakken», var tittelen «Det nye Loddefjord».

PÅ KONTORET: Girson Dias har gått fra å være A-Laget-rapper, til å ha rap som kontorjobb. Her er han på besøk ordfører Herman Friele tilbake i 2005, da han rappet under navnet Unge Friele. Gidske Stark/BT-arkiv

Girson Dias på sin side må i rap-sammenheng sies å være en representant for «det gamle Loddefjord». Han lager fortsatt musikk. Men rap er også blitt en 9 til 5-jobb for ham, blant annet som manager og som mannen bak Full Effekt Records.

– Vi jobbet hardt før vi kom i kontakt med Girson også. Men han har åpnet dører, og betydd mye for oss, sier «Kikkan» i Dårlig Vane.