Hvilken kjendis når 71 grader nord?

Playboymaten, kokken, TV-ungkaren eller polfareren? I kveld er det premiere for kjendisutgaven av 71 grader nord.

Publisert Publisert

  • Janne Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

71 grader nord Norges tøffeste kjendis er bygget over samme list som den originale utgaven av 71 grader nord. Men når kjendisene nå skal prøves, er det en mye mer sammensatt gruppe enn den som vanligvis legger ut på tur til Nordkapp.

— Kjendisene er plukket ut fordi de representerer veldig forskjellige typer og har har veldig forskjellige karrierer. Det er spennende å se hvordan en kjendiskokk klarer seg mot en playmate, og en håndballspiller mot en generalsekretær i Turistforeningen, sier pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus.

Og det er ikke spart på utfordringene i kjendiskonkurransen.

— Det er like tøft som vanlig 71 grader nord - noe jeg tror kjendisene ble litt overrasket over, sier Medhus.

TV Norge lover harde og tøffe lagkonkurranser samt individuelle utfordringer. Seerne får møte en ny side av kjendisene, både når de gyver løs på fysiske og psykiske harde oppdrag, og når de skal leve og bo tett på hverandre ute i naturen.

Vi blir med på dagliglivet i basecampen. Det er selvsagt ingen luksus. Ingen mobiltelefoner, iPoder eller PCer. Kun primitivt leirliv med lite mat og lite søvn. Hvem takler utfordringene best? Cato Zahl Pedersen, Harald Martin Brattbakk, Kjersti Grini, Kristin M Krohn Devold, Lars Barmen, Lillian Muller, Liv Marit Wedvik, Minken Tveitan, Stig Kjos eller Tommy Steine?

Sterkt konkurranseinstinkt

Disse ti deltakerne møter programleder Tom Stiansen på Lindesnes. Der blir de delt opp to lag og blir hentet av helikopter. Midt over vannet i Nissedal får de beskjed om å hoppe ut. Det blir en sjokkstart for deltakerne...

Men hva er egentlig den største forskjellen på kjendisdeltakerne og de deltakerne som vanligvis konkurrerer om å vinne kappløpet mot nord?

— Største forskjellen på kjendiser og vanlige deltakere er at konkurranseinstinktet er hakket hvassere hos kjendisene. De gir absolutt alt for å klare oppgavene og de vil være best, sier TVNorges pressesjef.

Uforutsigbart

— Det tøffeste med 71 grader nord var å aldri vite hva som kom, spesielt for en som meg som liker å forberede seg. Men jeg fikk utviklet ad-hoc Pedersen på turen, sier Cato Zahl Pedersen i en pressemelding.

Turistgeneralen for dette kalde landet likte minst kulden.

— Det som var vanskeligst var kulden, det å være småvåt og kald det meste av tiden, sier Kristin Krohn Devold. Mens Lars Barmen synetes at det tøffeste på turen var å ikke ha klokke.

I hvert program blir det som i den originale versjonen av 71 grader nord et oppdrag og en konkurranse. Oppdaget er felles eller i gruppevis og vinneren belønnes godt. Men konkurransen er individuell og selvsagt viktig for deltakelsen i serien.

Ingen ryker i kveld

Den deltakeren som taper frikortkonkurransen må i duell med en av de andre deltakerne. Hvem taperen skal møte i duellen, er det vinneren av frikortet som skal bestemme. Ergo ligger det mye ansvar på vinnerne og på hvem han eller hun velger. Den som taper i duellen i kveld skal i fjerdeprogram møte de to andre deltakerne som i program to og tre også tapte sine dueller. Den av de tre som taper er den første deltageren som må forlate konkurransen.

"71 grader nord - Norges tøffeste kjendis" har premiere på TVNorge i kveld.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Hans kone må selge privat­bilen for å betale regningen

  2. Det er slått nasjonal alarm i Tyskland. I Norge vet ingen hva situasjonen er.

  3. Finn Christian Jagge (54) er død

  4. Så lett kunne BT kjøre elsparke­sykkel på en annens regning

  5. Ny rapport: Selv hjemme­lagde munnbind har betydelig effekt

  6. Nye reiseråd fredag: Disse landene ligger best an