Midtveis i kveldens andre show var det en blant publikum som stjal capsen til en annen. Da braket det løs.

Fikk blåveis

Det ble slåsskamper og mye styr – så mye at kapteinen på MS Showtime bestemte seg for å stoppe hele forestillingen.

Ausekarane på fergeturné:

— Jeg har aldri vært med på lignende, sier Bjørn Jensen i Ausekarane til BT.

Helge Milde i MS Showtime hevder det var noen «tullebukker» som ødela for resten av publikum. Nå vurderer de å anmelde de største kranglefantene.

Ausekaranes største fan:

— Det var åpenbart noen ungdommer som var ute etter bråk. Jeg hørte det hadde vært seks politibiler nede på kaien til slutt. En fra crewet vårt fikk også en skikkelig blåveis. Mange følte situasjonen ganske ubehagelig, sier Milde.

- Umulig å fortsette

Ausekarane turnerer distriktet i båt med sommershowet «Go' knall på ferjo». Denne gangen ble det for mye knall. Bjørn Jensen er vant til høy stemning på showene med Ausekarane, men dette gikk litt over styr.

LATTER: Bjørn Jensen og Tor Endresen pleier å få folk til å le, ikke slåss.
Jan M. Lillebø

— Det skjedde i pausen, så vi satt bak scenen. Frem til da hadde det vært veldig god stemning i salen. Men vi skjønte at det var umulig å fortsette. Folkene ville ikke gi seg med slåssingen og kranglingen. Kapteinen om bord tok grep. Han har ansvaret.

— Ble folk sure?

— Jeg tror ikke det. Alle kunne se at det ikke var noen god stemning. De andre i publium får komme inn gratis når som helst på turneen, sier Jensen.

- Første avlysning

Han er vant med at folk står på benkene og lager mye leven.

Jubilerer:

— Vi kan jo ikke klage på at folk har det kjekt. Men det kan bli for mye galskap. Vi vet jo aldri hvem som kommer på forestillingene. Dette er i hvert fall første gangen jeg har måttet avlyse en forestilling på grunn av for mye bråk, sier Jensen.

Politiet bekreftet på Twitter at de hadde sendt flere patruljebiler til Brattholmen for å stanse slåssingen om bord i båten. De meldte litt senere at situasjonen var under kontroll.

Ausekarane er klart for nytt show på Os i kveld, onsdag. Så venter Steinsland og Bakkasund.