Publikum kan betale 3600 kroner for å se lydsjekken til Paul McCartney

Blodfansen kan betale cirka 3600 kroner for å få se den eksklusive lydprøven til Paul McCartney i Bergen. Men det finnes måter å få se den gratis på.

LYDPRØVE: Paul McCartney er en av veldig få artister som lar publikum overvære lydprøven før den ordinære konserten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

De siste ti årene har Paul McCartney ikke bare gitt ordinære konserter på mange av arenaene. Han har også åpnet opp dørene til lydprøvene tidligere på dagen – til tross for at de ordinære showene fort bikker tre timer. Det er knapt noen andre artister som gjør dette.

Spiller sjeldne låter

Men det koster flesk. I Bergen skal et eventselskap ha over 300 pund for de noen hundre billettene som legges ut for salg. Da er ikke hovedkonserten inkludert. Fansen som skal ha full «Macca»-pakke på Koengen 24. juni, må derfor fort ut med over 5000 kroner.

Årets turné:

Les også

Spilte to Beatles-sanger for første gang på over 50 år

Grunnen til at mange bruker såpass mange penger på dette, er at lydprøve-konsertene ofte tilbyr eksklusivt materiale. Her spiller 73-åringen låter han ellers ikke gjør, blant annet mange coverversjoner av sanger til folk han beundrer, som Carl Perkins og Little Richard. Det blir også spilt sjeldent materiale fra både Beatles-, Wings— og solokatalogen. I Oslo i fjor sto 20 låter på lydsjekk-menyen – de fleste ble ikke spilt på konserten senere på kvelden.

Les også

Har du peiling på Paul McCartney? Test deg selv her!

Poenget er at McCartney prøver ut hvert enkelt instrument på lydsjekken, som piano, bass, elgitar, kassegitar ukulele. Han velger derfor låter som passer til disse. Presseagenten til McCartney skriver til BT at lydprøvene varer mellom 45 minutter og en time, og at ingen lydprøver er de samme. På de siste lydprøvene skal han også ha spilt låter som «Drive My Car», «Magical Mystery Tour», «Follow The Sun» og «Let Em In», som ikke har blitt spilt på de vanlige konsertene.

Publikum kan få høre favorittlåten sin

Selv om konserten i Bergen nå er utsolgt, er det fremdeles muligheter å få billetter. Paul McCartney ønsker å spille på lag med publikum, og han vil at bergenserne skal få høre sin favorittlåt på Koengen. Bergenserne kan stemme på den låten de ønsker å høre. Ikke nok med det – et knippe av dem som stemmer vil få utdelt gratisbilletter som gjelder for både lydsjekken og den ordinære konserten.

Frank Nes i Bergen Live har aldri tidligere vært med på at artister i Bergen har åpnet opp dørene til lydsjekken.

— Disse blir som regel gjennomført for lukkede dører. Kun dem som har noe på arenaen å gjøre, får være der, sier Nes.

Han bekrefter at det ikke er alltid at stjernene selv er med på lydprøven.

— Det nest beste Rolling Stones-bandet i verden er dem som gjør lydsjekken for dem. Noen ganger trenger bandene og artistene å spille seg litt varme. Sist Springsteen var her, holdt han på i halvannen time på Koengen for blant annet å øve inn nye låter. Man da uten publikum til stede, sier Nes.

Skriv inn navnet ditt og favorittlåten du vil høre på Koengen i kommentarfeltet under. Noen heldige vinner billett til både lydprøve og konsert.

Publisert: