a-ha i Frognerparken, Sissel på Festplassen

Hydro inviterer til gratis folkefest både i Oslo og Bergen i forbindelse med 100-årsjubileumet. a-ha blir hovedattraksjon i Frognerparken i Oslo, mens Sissel Kyrkjebø stiller på Festplassen i Bergen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

LEIF GJERSTAD

Konsertene inngår i Hydros storstilte 100-årsjubileum, og a-ha skal også spille på et arrangement i Køln 29. oktober. Derimot blir trioen ikke med til Bergen og Hydro-markeringen på Festplassen 3. september.

— Vi gleder oss voldsomt til konserten i Frognerparken 27. august, spesielt om det blir en gratiskonsert hvor vi kan lansere nye låter, sier Morten Harket. Og bekrefter dermed at det kommer ny plate med a-ha i løpet av året.

Sissel i Bergen og Oslo

Mens a-ha i Norge nøyer seg med Oslo, deltar Sissel Kyrkjebø og Oslofilharmonien i begge byene. Men i Oslo må nok Sissel finne seg i å spille annenfiolin for a-ha. Ikke minst om gratiskonserten blir fansens første anledning til å høre stoff fra bandets nye album.

Sissel Kyrkjebø og Oslo Filharmoniske Orkester skal sammen framføre musikk fra filmtrilogien «Ringenes Herre». I tillegg vil flere kjente Bergens-artister delta på 100-årsjubileet på Festplassen, samtidig som et kunstprosjekt med Hydro-relaterte bilder av internasjonale og norske fotografer som Anton Corbijn, Shimon Attie, Dag Alveng og Guri Dahl blir presentert.

Gøy med gratiskonsert

Når det gjelder a-has nye album har de følgende kommentar:

— Vi er for tida i studio og jobber med det nye albumet, og da vi fikk forespørselen om å spille i Frognerparken var det lett å si ja. Både fordi det er gøy med gratiskonserter, og fordi det tidsmessig passer så bra inn i vårt program, sier Morten Harket og peker på at Køln-konserten seint i oktober også blir startskuddet for bandets nye turné.

— Det er litt farlig, men det er nesten blitt en tradisjon med en eller annen spesiell happening i Oslo-området når vi skal ut på veien. Først var det Vallhall, så ble det Ullevaal og nå altså Frognerparken, overtar Magne Furuholmen. Med hensyn til a-ha turneen, er foreløpig 16 konserter i Belgia, Frankrike, Sveits, Tyskland og England bekreftet før jul, mens det ganske sikkert kommer flere på andre siden av nyttår. Både i Europa og i andre verdensdeler.

SPILLER FOR HYDRO: A-ha med Morten Harket i spissen skal være med å markere Norsk Hydros 100-årsjubileum.<br/> FOTO: SCANPIX
BÅDE OSLO OG BERGEN: Sissel synger på Hydro-markeringen på Festplassen 3. september. Hun er også med i Frognerparken i Oslo lørdagen før.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Musikk
BT anbefaler

Alt du må vite om dagen

Er du klar for søttendes?

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet advarer mot svindel

  2. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?

  3. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

  4. Trikken skulle brukes til servering av øl og mat. I ni måneder har den stått tom.

  5. Han fikk tommelen opp for denne plattingen

  6. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg