Sondre og Elvis fant tonen

Ikke nok med at Sondre Lerche er blitt kjent med sitt store forbilde Elvis Costello. Jammen har han fått låne publikumet til Costello også.

Publisert Publisert

Erik Fossen

— Han er en veldig energisk, varm fyr som er grei å snakke med, sier Sondre Lerche.

Den siste uken har han gjort tre store konserter i Canada, som oppvarming for et av sine største musikalske forbilder, Elvis Costello.

På nettsidene sine forteller Sondre om hvordan i 1998 han falt helt pladask for engelskmannens musikk og skaffet seg alle platene hans i løpet av et halvt års tid. «Den absolutt største største musikalske påvirkningen mens jeg skrev «Faces Down»-platen», skriver bergenseren om Costello.

Dermed er det ikke rart Sondre er fornøyd etter å ha varmet opp for helten sin i Vancouver, Edmonton og Calgary. På forhånd visste han at Costello var begeistret for «Faces Down», noe 48-åringen også ga uttrykk for da de møttes.

— Etter første konsert var Elvis førstemann som kom bak til meg. Det er fryktelig hyggelig. Og han hadde veldig mye flatterende å si, noe som gjør en gammel fan glad.

Miniturneen ble avsluttet i Calgary torsdag, foran et av Sondres største publikum noensinne.

— Det var rett og slett en stor folkfestival, hvor Elvis Costello toppet programmet på utescenen, foran 10.000 mennesker. Jeg skulle strengt tatt bare spille på de to solokonsertene hans, men de hadde klart å få meg inn på festivalprogrammet. Så jeg fikk spille 4-5 sanger mellom Ricky Skaggs og Elvis Costello. Det var litt stort - jeg ville jo ikke fått så bra plassering ellers.

Mens Sondre opptrådte alene, hadde Costello følge av sin gamle makker Steve Nieve på scenen. Å spille for Costello-fansen var også en stor opplevelse for bergenseren.

— Han fyller jo opp nydelige teatre med 2000-3000 mennesker. For meg å spille for et sittende publikum, i vakre saler og med fantastisk lyd er rett og slett en drømmesituasjon. Helt fantastisk!

— Og ti minutter etter jeg forlater scenen står han på samme plass og spiller alle de sangene jeg kan så godt. Og flere til: De nye sangene som kommer på neste plate er helt nydelige. Jeg kan høre at det blir en kjempeplate, sier Sondre.

Elvis Costello slipper sitt nye album, «North», 23. september. Omtrent samtidig slipper Sondre en ny ep i USA, med spor fra ep-ene som er kommet ut i Norge tidligere. Denne uken er han på snarvisitt hjemme, før det bærer av sted på ny USA-turné i nesten hele august, som oppvarming for Liz Phair. Flere møter med Elvis Costello er heller ikke usannsynlig.

— Jeg prøvde å ta farvel siste kvelden, men da sa han at vi treffes nok igjen. Og hvis det er sånn han vil ha det, skal ikke vi være vanskelig!

Foto: Knut Egil Wang

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dordi likte ikke det hun fikk høre på butikken

  2. Her er dommen etter Branns festkamp

  3. Ingebrigtsen kunne glise for Branns sjeldne bragd

  4. UiB innfører strengare vakthald på grunn av korona

  5. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  6. – Eg er skuffa over det eg såg i parken

  1. Musikk