Livlig åpning av Mini-Midi-Maxi

– Vi har barneklær og barneskole. Selvsagt trenger vi også barneteater, sa Trond-Viggo da han åpnet ny barneteaterfestival.

Publisert Publisert

I går gikk startskuddet for den aller første barneteaterfestivalen i Bergen, kalt Mini-Midi-Maxi. Bak står Vestlandske Teatersenter, som har knyttet til seg både Den Nationale Scene (DNS), Høgskolen i Bergen, Ole Bull Scene og Barnas Hus.

Stedet var Småscenen på DNS, der det myldret og yrte av oppspilte småttinger og litt større barn og unge fra Vestlandske Teatersenter, som bidro kunstnerisk til åpningsseansen. Selve den offisielle åpningen var det Trond-Viggo Torgersen som sto for, etter at han ble med barna på deres fremføring av en av hans egne populære sanger «Tenke sjæl».

– Blir bedre mennesker

At teater er både sunt og flott og fornuftig på alle måter og for folk i alle aldre, er ikke Trond-Viggo Torgersen det minste i tvil om.

– Man blir et bedre menneske av å se historier fortalt så levende som i det magiske teatret, sa han til forsamlingen av foreldre og søsken i salen.

Trond-Viggo poengterte også hvor viktig det er for barn i dag å ha sine egne arenaer som en teaterskole kan være.

– Vi har stappet barn så inni h... hos foreldrene sine – barn blir jo fulgt på skoleveien til og med, og får ikke engang lage kødd der! sa den tidligere barnetv-programlederen, som også mange husker som barneombud.

Heiet på lekelysten

Barna fikk med seg flere talere, blant dem styreleder i Vestlandske Teatersenter, Yngve Seterås. Han uttrykte stolthet over at en barneteaterfestival endelig var en realitet i Bergen.

– La oss ta barne— og ungdomsteater på alvor. De fortjener gode teateropplevelser, sa han.

Også DNS-teatersjef Morten Borgersen uttrykte sin begeistring over nyskapningen:

– For oss på DNS er det viktig å være med i denne festivalen. Det er viktig å vedlikeholde lysten til å leke. Det er frigjørende, slo han fast.

Tretten forestillinger

Men så morsomme som klovnen Peter Daniel Straus var nok ingen av talerne. Klovnen høstet nemlig stor applaus for sin tallerkensjonglering med en voksen pappa fra publikum som hjelpesjonglør.

Pappa'en klarte seg fint han – og dermed gikk i alle fall festivalåpningen brillefint.

I dag braker det løs på ordentlig, med ni workshops og tretten forestillinger over tre dager. Break a leg!

Publisert

<br/><b>«TENKE SJÆL», SÅ KLART:</b> Trond-Viggo Torgersen var med på sin egen sang «Tenke sjæl», som barn og unge fra Vestlandske Teatersenter fremførte under åpningen av barneteaterfestivalen Mini-Midi-Maxi på DNS i går. Foto: knut egil wang

<br/><b>PAPPA TIL PERS:</b> Klovnen Daniel Peter Straus (t.h) fikk en pappa fra salen, Hans Petter Svege, med på nervepirrende tallerkensjonglering. Foto: knut egil wang