- Jeg kunne aldri gjort det Kygo gjør hjemme.

Bygden Kygo-venn og Cloud Nine-artist James Vincent McMorrow kommer fra har tross alt bare rundt 16.000 innbyggere

IKKE STARSTRUCK: - Jeg blir ikke så blendet av å møte andre artister. Den eneste gangen var vel da jeg møtte Jay Z for et par år tilbake, sier artist James Vincent McMorrow. Robert Nedrejord

— Det kommer nok til å regne det sekundet vi går på, kunne musiker James Vincent McMorrow fortelle oss da vi pratet med han backstage for et par timer siden.

Det fikk han rett i. Det høljet ned fra første tone på Kygo-festivalen Cloud Nine.

- Kunne ikke gjort det hjemme

Iren er kanskje mest kjent for Kygo-samarbeidet "I'm in Love", som også var en del av debutalbumet til Kygo, "Cloud Nine". At han deltar på festivalen med samme navn er da ganske naturlig.

McMorrow er ikke på turné om dagen, og gjør denne jobben uavhengig av annen jobb. Han er forbauset over at det er mulig. Dette kunne han aldri gjort hjemme i Dublin-forstedet Malahide.

— Det bor bare rundt 16.000 mennesker der. Spiller jeg i hjemtraktene selv, så blir det i Dublin.

Forstår endelig Kygo-musikken

Han har også endelig forstått EDM-en, den såkalt "elektroniske dansemusikken" som Kygo lager.

— Den siste brikken falt på plass i kveld. Da jeg ble kontaktet av Kygo om å samarbeide for et par år siden skjønte jeg ingenting. Jeg ble fortalt at det var dansemusikk, men det var så rolig! Men jeg forstår nå. Bergen er en så rolig og avslappet by. Hadde musikken blitt laget i Los Angeles eller Detroit hadde det nok vært mye raskere, sier han.

Det er en god ting, ifølge artisten.

— Kygo sin musikk er herlig å synge over!

Glad i dagens musikkverden

Sist iren spilte i Bergen var på Bergenfest i 2014. Han er også albumaktuell, og kommer ut med tredjeplaten "We Move" i starten av september. Selv om han er ferdig med det, og ikke er på turné om dagen, betyr ikke det nødvendigvis fri.

— Jeg har ikke noe annet å gjøre, og gjør heller ikke annet enn å lage musikk egentlig. Det som er fint med dagens musikkverden er at en kan gi ut ting hele tiden, ting trenger ikke stoppe opp. Jeg kan gi ut en singel rett som det er, eller finne noen å samarbeide med.

Ellers blir det mye reise. I morgen er det tilbake til Irland alt, før han skal rundt store deler av verden.