Stian Blipp får hovedrolle i musikal

Med «Singin' in the Rain» skal Stian Blipp vise sine musikalske ferdigheter. Heldigvis har han med seg flere bergensere på laget.

Publisert Publisert

FRA TV TIL MUSIKAL: Stian Blipp skal spille hovedrollen i musicalen «Singin' in the Rain» til høsten. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

For de fleste er han kjent som «Idol»-programleder og moromann på TV. Nå skal han prøve seg i en av hovedrollene i en ny oppsetning av musikalen «Singin' in the Rain». Selv om han er mest kjent for programlederjobbene, er det slett ikke første gang bergenseren har hovedrollen i en musikal.

— Jeg har gjort mange ting før jeg ble kjent – blant annet har jeg hatt hovedrollen i «West Side Story», og spilt i «Oliver Twist». Begge ble satt opp i Åsane. Men sist jeg gjorde det, var jeg 17, sier Blipp.

I hardtrening

Denne gangen skal han stå på scenen i Oslo, nærmere bestemt på Folketeateret, med premiere i september. Produksjonen er av en litt annen størrelse enn Blipps Åsane-fortid – ti tusen liter vann og flere akrobatiske stunt står på planen.

— Jeg gleder meg veldig, men må jobbe grisehardt for å få det til. Nå driver jeg allerede og trener med landslagstreneren i turn, Espen Jansen. Jeg går på steppetrening og tar sangtimer. Syngingen er noe jeg ser på med stor ærefrykt, sier den kommende musikalartisten.

Fordel med standup

Med seg til musikalen får hovedrolleinnehaveren noen medbergensere. Bjarte Hjelmeland står på regissørsiden, mens Atle Halstensen er musikalsk ansvarlig.

— Heldigvis er jeg godt omkranset av bergensere på produksjonen. Det skal skarre godt i gangene der borte, sier han.

Fortiden som standup-komiker i Bergen kommer godt med, mener Blipp.

— Å gjøre standup er en av de beste skolene man kan gå som sceneutøver. Det er virkelig så nakent og farlig som du kan få det. Du opplever det meste som kan gå galt på en scene, med fulle folk som kommer opp på scenen og publikum som sitter med ryggen til, sier programlederen som satser på å unngå lignende scener under «Singin’ in the Rain».

Musikalen man fort kan kalle en hyllest til Bergen, skal foreløpig bare spilles i Oslo.

— Men det er klart: Skulle man vært tro mot meteorologien, burde den blitt satt opp i Bergen, sier Blipp.

Publisert