A-ha klar for ny konsert i Bergen

A-ha sa endelig farvel til Bergen i 2010. Men 7. mai blir det ny konsert, på Koengen.

svp://102272

Konserten på Koengen, Bergenhus festning kan bli tidenes siste A-ha-konsert, for den markerer den endelige avslutningen på verdensturneen som startet i Argentina 24. september.

Gjenforeningen har ført til nytt album, «Cast in Steel», og utvalgte spillejobber verden over.

Rekord i Bergen

Magne Furuholmen, Morten Harket og Pål Waaktaar-Savoy kommer til Bergen i formiddag for å prate om planene på Koengen. Dette kan du følge direkte på bt.no.

Les også

- Hjernen var bare en grå masse

Trioen tok egentlig farvel med Bergen 28. august 2010 med en utsolgt konsert på Brann stadion i forbindelse med avskjedsturneen. Det er den enkeltkonserten i Bergen som har solgt flest billetter.

Se video fra 2010:

svp://102273
Les også

Jaktet høyt og lavt

Denne gangen har Bergen Live overtatt det lokale arrangøransvaret — og derfor blir konserten på Koengen, som har en kapasitet på 22.000 publikummere.

- Kan bli siste konsert

Frank Nes er ikke redd for at 7. mai er for tidlig for en utendørskonsert i Bergen.

— Nei. Vi har hatt Bon Jovi på Koengen 22. mai. Og konserter på Plenen 16. mai med Kurt Nilsen og Ylvis. Dette er en uke tidligere. Vi hadde også R.E.M. på Koengen 4. september. Man vet aldri med Bergen. Mai skal tradisjonelt være en fin måned, sier Nes.

Han er sikker på at konserten med a-ha blir en perfekt inngang på utendørssesongen 2016.

— Dette er et band vi har savnet på Koengen. Dette kan også bli A-ha sin siste konsert noensinne. Jeg vet at de ikke har noen planer etter Bergen, sier Nes.

Se publikum fra luften i 2010:

svp://102274svp://102272