Pamela ber Putin om hjelp

Pamela Anderson har skrevet til Putin og bedt ham hjelpe henne redde babyselene i Canada.

  • Janne Hagen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

«Baywatch»-kjendisen Pamela Anderson har engasjert seg i kampen for å redde selene fra de evige slaktemarker. Denne gang er det babyselene i Canada som skal reddes.

I håp om støtte har den kanadiskamerikanske skuespilleren skrevet brev til den russiske statsministeren. Putin ble nylig hyllet av dyreelskere verden over for å ha hatt overoppsyn med et forbud mot fangst av unge seler, noe Pamela Anderson også har fått med seg.

– Bruk innflytelsen

Pamela ber ifølge Breakingnews.ie Putin skrive brev til Canadas statsminister Stephen Harper for å be ham følge sitt eget eksempel.

Skuespilleren har lenge vært PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)-aktivist og -talsmann. Hun hevder ifølge nettstedet at Canada vil tillate brutal fangst og slakting av omkring 338.200 seler i Canada bare i år.

– Nekter å rikke seg

«Canadiske styresmakter nekter å rikke seg i denne saken, til tross for store protester og internasjonale forbud mot babyselindustrien», skriver Pamela i brevet.

Hun skriver videre:

«Jeg har egenhendig samlet tusenvis av underskrifter, og personlig levert anmodningen til parlamentet, men til ingen nytte. Regjeringen ofrer ikke bare selene, men også internasjonale goodwill ved å gå imot kanadiere, europere, russere og andres ønsker.»

«Du er sitert på å ha sagt at selfangst er en blodig industri som skulle ha opphørt for lenge siden. Jeg kunne ikke vært mer enig. Vær så snilll å bruk din innflytelse overfor statsminister Harper og hjelp oss å stoppe den meningsløse slaktingen av babyseler en gang for alle.»

Avvist

Pamela Anderson har vært etter statsminister Stephen Harper i flere år på grunn av selfangsten. I 2006 ba hun om å få møte ham for å ta opp emnet, men ble avvist. Nå satser hun på russisk allianse.

Hun har frontet dyrevernsaker, stillt i vegetarkampanjer, vært talsmann for MAC Cosmetics som gir økonomisk støtte til aids— og hiv-rammede. Og hun har skrevet brev til president Barack Obama og bedt ham legalisere marijuana.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Men aller best kjent er hun nok fortsatt for dette:

Publisert
BT anbefaler

– Jeg har alltid ment at fetteren sto bak. Hvordan kunne vi være så skråsikre?

Mange har investert mye i saken. Hva tenker de nå?

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fire personer i frontkollisjon på Haukås

  2. – Jeg tenkte: «Huff, scorer de nå, graver jeg meg selv ned»

  3. Nær 4000 stemmer kastet

  4. – Vi pusher hverandre og står sammen. Det er veldig gledelig.

  5. Ronald har samlet i over 50 år. Nå åpner han gratis museum.

  6. Kirken åpner dørene for dem som vil samles i sorgen