Metallica vil unngå drama

I motsetning til Van Halen, Blondie og The Sex Pistols har Metallica planer om å bli innlemmet i The Rock and Roll Hall of Fame på en verdig måte.

  • Øyvind Berekvam
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Sammen med Run-DMC, Jeff Beck, Bobby Womack og Little Anthony and the Imperials er Metallica funnet verdige til å bli innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Arrangementet går av stabelen i april, og de fire nåværende medlemmene har antydet at vil bruke anledningen til å opptre sammen med sin tidligere bassist, Jason Newsted.

– Det har blitt sendt ut en invitasjon, ingen tvil. Vi vil at alle som har vært en del av bandet skal delta. Jason har vært en stor del av det, sa vokalist James Hetfield, da tildelingen ble annonsert.

Uro

Spesielle konserter har alltid vært en del av utdelingsseremoniene, og man ser ofte gjenforeninger av oppløste band, jamsessions med forskjellige stjerner og gjensyn med tidligere medlemmer. Alt har imidlertid ikke vært fryd og gammen. Sex Pistols nektet for eksempel å ta imot æren da de ble plukket ut. Da Van Halen fikk æren i 2007 møtte bare Sammy Hagar og Michael Anthony opp. Da var ingen av de to lenger medlemmer av bandet. Da Blondie ble innlemmet i 2006 endte det i en stygg krangel mellom Debbie Harry, Chris Stein, Jimmy Destri og Clem Burke og de to tidligere medlemmene Frank Infante og Nigel Harrison.

Rolig

Metallica og Hetfield har ingen planer om å konkurrere i skandaleklassen.

– Du har ikke lyst å se drama a la Blondie, Pistols eller Van Halen. Det er latterlig. Dette er Metallicas øyeblikk, slo han fast.

Listen over artister som fremdeles ikke er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame er lang og teller blant annet store navn som Yes, Kiss, The Moody Blues, Genesis, Willie Nelson, Brian Eno, Gram Parsons, Chicago, Stevie Ray Vaughan, Tom Waits, Rush, The Cure og Neil Diamond.

Metallicas medlemmer har sine personlige ønsker: James Hetfield ønsker seg Motörhead, Lars Ulrich vil at Deep Purple får æren, Kirk Hammet vil innlemme Rush, mens Robert Trujillo vil se UFO i det gode selskap.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Her er hele pressekonferansen med Metallica fra tv-kanalen Fuse:

Publisert
  1. Musikk

Les videre

  1. Russerfrykt og zombieangrep

  2. Metallica-billetter revet bort

  3. Gjenfores med Jason

  4. Derfor spiller de i Spektrum

BT anbefaler

Mange slitere i Stoltzen glemte én viktig ting

Her kan du se deg selv og andre underveis og på målstreken.

LES SAKEN