- Dette skal bli gøy

Beograd (bt.no): Maria Haukaas Storeng gleder seg. Alle de nordiske landene er videre i Grand Prix.

 • Kristin Jansen
 • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Torsdag kveld gikk Sverige, Danmark og Island videre til finalen i Eurovision Song Contest. Dermed er de nordiske landene fulltallige i lørdagens finale.

**Les også:

Platina før finalen**

— Det var utrolig gøy å se denne semifinalen! Jeg er veldig glad på vegne av de nordiske artistenes og landenes vegne. Vi skal ha en nordisk fest på lørdag, og jeg gleder meg sinnssykt til å møte alle sammen. En ekstra hilsen til danske Simon som jeg også tidligere har sagt at jeg er fan av! Konkurransen blir hard, det er det ingen tvil om, men dette skal bli gøy, sier Maria i en kommentar til bt.no

Vant i 1999

Sveriges Charlotte Perrelli har nå sjansen til å bli den første kvinnen som vinner Eurovision Song Contest to ganger. Perrelli vant nemlig i 1999 med sangen «Take Me To Your Heaven», men på den tiden het hun Charlotte Nilsen.

I tillegg til Charlotte Perrelli er Simon Mathew fra Danmark og Euroband fra Island klare for finalen. Også Ukraina, Kroatia, Albania, Georgia, Latvia, Tyrkia og Portugal skal sammen med Norge delta i finalen lørdag 24. mai.

Tirsdag kveld ble det klart at Maria Haukaas Storeng skal fremføre sangen «Hold on, be strong» som den siste sang-en i finalen. I tillegg til de 20 utvalgte landene fra de to semifinalene, er Frankrike, Storbritannia, Spania, Russland og Serbia automatisk sikret plass.

Må hvile stemmen

I dag skulle Maria Haukaas Storen ha gitt individuelle intervjuer til pressen, men dette ble avlyst fordi hun må hvile stemmen.

— Vi tar en sterkt tiltrengt hviledag for å spare stemmen til Maria. Det er ingen krise, men føre var for ikke å slite henne ut, sier presseansvarlig i NRK, Anja Nylund Hagen i en sms til bt.no.

— Hun er ikke forkjølet. Stemmeproblemene skyldes svært tett program de siste dagene, sier hun.

Hviler på hotellet

Manager Mads Rogde opplyser til bt.no torsdag kveld at Maria hviler og ser kveldens show på TV på hotellet sammen med Mira Craig.

— Hun har det kjempefint, og er fullstendig rolig. Hviledagen har gjort henne godt, og situasjonen er allerede forbedret. I morgen er jeg sikker på at alt er som det pleier å være igjen, sier Rogde.

Frem til semifinalen på tirsdag, der 25-åringen ble ropt opp som den siste av i alt ti bidrag som gikk videre, var det flere prøver hver eneste dag. I tillegg deltok hun på en rekke sosiale arrangement og gav intervjuer med baade norsk og internasjonale presse.

Generalprøver i morgen

At Norge er et av bidragene som folk legger merke til i Grand Prix-sirkuset er tydelig. Både fans og lokale som bt.no har væt i kontakt med i de siste dagene er godt kjent med Maria og låten hennes, og tror hun kommer høyt opp på resultatlisten.

Maria var også blant artistene som fikk mest jubel på den første semifinalen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

 1. - Dette går hele veien
  Han var ikke overbevist på forhånd. Men nå tror Eurovision-reporter Per Sundnes (41) på seier i kveld.

  Les hele artikkelen

Foto: Johannessen, Sara

BEDRE FØRE VAR: Marias stemme trenger hvile, og Grand Prix-håpet måtte avlyse dagens intervjuer.

Foto: Johannessen, Sara

BT anbefaler

Begge overlevde Utøya. Torbjørn ble i politikken, Martin havnet i fengsel.

22. juli 2011 løp de for livet. Ti år etter er «Martin» i fengsel, mens Torbjørn skal forsvare hans hjertesak…

Mest lest akkurat nå

 1. Elbil tok fyr etter kollisjon

 2. Partene var enige. Nå er Søderlunds overgang satt på vent.

 3. To timers ventetid på ferge: – Det er fullt kaos

 4. 24 nye smittede i Bergen

 5. Nye innreiseregler: Disse landene skifter farge

 6. Monika søkte om støtte til datterens trening: – Da jeg fikk svaret, ble jeg ganske sjokkert