Opprør på Den Nationale Scene

Arbeidstilsynet varsler full gjennomgang av arbeidsmiljøet.

Publisert Publisert

I SENTRUM: DNS-direktør Bente Hartvedt Ringstads lederstil har ført til at Arbeidstilsynet er blitt kontaktet. Nå varsler de om at de vil innføre pålegg overfor teatret. Foto: SEAN MELING MURRAY (arkiv)

  • Harald Espeland
  • Tonje Aursland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Røff lederstil, faglig udyktighet, baktaling av ansatte og en fryktet stil. Det er noen av karakteristikkene DNS-direktør Bente Hartvedt Ringstad blir tildelt av ansatte på Den Nationale Scene i Bergen.

Direktørens lederstil har ført til at Arbeidstilsynet er blitt kontaktet. De har valgt å involvere seg, og varsler nå DNS om at det vil komme pålegg om å innføre rutiner for håndtering av konflikter, utilbørlig atferd og trakassering ved arbeidsplassen.

Les også

Her er den nye DNS-direktøren

De anbefaler også at DNS gjennomfører en kartlegging av arbeidsmiljøet.Hovedverneombud Frode Prestegård ønsker ikke å gå i detalj om konflikten på huset.

— Dette er en internsak som handler om å få huset til å fungere bedre. Det er en prosess vi må gjennom for å bedre kommunikasjonen, sier han.

Er kjent med anklagene

Bente Hartvedt Ringstad ønsker selv ikke å kommentere karakteristikkene ansatte skal ha kommet med om henne.

— Det kan jeg ikke, det er en intern sak, sier hun.

- Har du tillit blant de ansatte?

— De som jeg skal ha tillit fra, har jeg tillit fra.

De som jeg skal ha tillit fra, har jeg tillit fra. Bente Hartvedt Ringstad

Ringstad sier hun er kjent med misnøyen mot henne, og at hun tar det med største alvor.

— Vi gjør nå det som må gjøres, men det er interne forhold og ikke noe som hører hjemme i avisen.

BT har fått tilgang til et brev sendt fra Arbeidstilsynet til DNS i september i år. I brevet blir det vist til et møte 22. august, der direktør Bente Hartvedt Ringstad, teatersjef Agnete Haaland og hovedverneombudet deltok, i tillegg til to representanter fra tilsynet. Konflikthåndtering og ansattes kjennskap til rutiner rundt disse var blant temaene som ble diskutert.

På bakgrunn av samtalene informerte også tilsynet om at det ville være naturlig at direktøren gjennomførte en samtale med en eller flere ansatte ved teatret.

Seniorinspektør Øyfrid Geiring ved Arbeidstilsynet opplyser at de hadde et møte med arbeidsmiljøutvalget ved DNS 4. oktober.

— Det var et konstruktivt møte, sier han.

- Hvorfor har dere varslet om pålegg?

— Det er naturlig etter de samtaler vi har gjennomført på teateret, sier Geiring. Utover det vil ikke han kommentere situasjonen på DNS.

Hadde møte med Hjelmeland

Teatret har planer om å gjennomføre en slik kartlegging av arbeidsmiljøet til våren. Disse planene er Arbeidstilsynet orientert om.

Også før Agnete Haaland inntok sjefsstolen på teatret i starten av 2012, var direktørens stil et tema på teatret.

Like før Bjarte Hjelmeland forlot posten som teatersjef, ble han kontaktet av en samlet ledergruppe. I ledergruppen var økonomisjef Norman Lie, markedssjef Evy Fischer, informasjonssjef Ole Klemsdal og produksjonssjef Øyvind Eskildsen.

I samtalen skal ledergruppen ha uttrykt misnøye med Ringstad. Bakgrunnen var at hun hadde ansatt en ny markedssjef, samtidig som teatret allerede hadde en salgs- og markedssjef, nemlig Evy Fischer.

Økonomisjef Norman Lie og Informasjonssjef Ole Klemsdal har nå sluttet i jobben.

Varslet også styret

De ansatte har også tidligere i år sendt styret ved teatret en rapport der misnøyen med direktøren kom frem. Til tross for denne, ble Arbeidstilsynet kontaktet før sommeren.

Ringstad kom fra stillingen som daglig leder i reklameselskapet Digital Promotion Scandinavia da hun tiltrådte ved DNS høsten 2010. Tidligere har hun vært direktør for Studentsamskipnaden i Sogn og Fjordane, og hadde 26 år bak seg i DnB NOR Finans.

- Ikke konflikt rundt direktøren

Teatersjef Agnete Haaland og styret ved teatret har full tillit til direktøren.

— Jeg bekrefter at vi har hatt en god dialog med Arbeidstilsynet, sier teatersjef Agnete Haaland.

Hun bedyrer at arbeidsmiljøet ved DNS er svært godt og viser til lavt sykefravær, stor fellesskapsfølelse og at svært få velger å slutte i jobbene sine.

I 2009, før direktør Bente H. Ringstad og Agnete Haaland tiltrådte, ble det gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse. Og styret bestemte at denne skulle følges opp, ved en ny undersøkelse neste år.

— Dialogen med Arbeidstilsynet har vært konstruktiv og vi har nå utarbeidet prosedyrer for at ting skal fungere best mulig på teateret, sier Haaland.

Ifølge Arbeidstilsynet manglet teateret rutiner for å håndtere konflikter, derav konflikter for å håndtere trakassering, utilbørlig atferd og harde personkonflikter.

— Vi hadde skriftlige varslingsrutiner, men ikke skriftlige rutiner for hvordan vi skulle håndtere konflikter. De er utarbeidet nå, sier Haaland.

Hun sier at teatret vil følge alle råd som er kommet fra arbeidstilsynet.

- Hvorfor har Arbeidstilsynet grepet inn, dersom arbeidsmiljøet er så godt?

— Grepet inn høres så alvorlig ut. De har kommet med noen råd, og de har vi hørt på.

- Hvordan forholder du deg som teatersjef til den konflikten som har oppstått rundt direktøren?

— Jeg kan ikke kommentere interne forhold på DNS. Som alle andre er vi en bedrift i endring og står foran en liten omorganisering. Endringsprosesser har utfordrende sider, men dette handler ikke om direktøren. Styret og jeg står 100 prosent bak Ringstad, og er fornøyd med den jobben hun gjør.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

AVVISER KRITIKKEN: Teatersjef Agnete Haaland

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Første korona­tilfelle på Voss sidan mars: – Har køyrt bil aleine heile vegen

  2. – Han vil komme inn med stort humør

  3. Omkom etter frontkollisjon med lastebil på E39

  4. Som turist frå Austlandet forventar eg betre enn dette

  5. Ingebrigtsen kan bli Brann-trener denne helgen

  6. – Vi er bekymret. Neste uke kan bli krevende.