Drømmen om Justin

Kjærligheten Sofie (12) og Eline (13) føler for Justin Bieber er ekte. Og den kommer til å vare til evig tid.

Publisert Publisert

BELIEBERS: Sofie Semmingsen Lerøy og Eline Semmingsen Fivelsdal fra Austrheim og Lindås skal på Justin Bieber-konsert i Oslo på tirsdag. Kusinene har tømt sparebøsser og håper å møte ham ordentlig i år. - Hvis jeg blir tatt opp på scenen kommer jeg til å grine og bli kjempeglad. Jeg angrer sånn på at jeg ikke hoppet inn i heisen til ham i fjor, sier Eline. Sofie synes kaoset var litt skummelt. - Jeg skal holde meg sammen med mamma, tante og Eline hele tiden, sier hun. Foto: Vegar Valde

  • Helle Aarnes
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Sofie, hva er det aller beste med Justin Bieber?

- Han er søt og bryr seg om de som er syke. Og så er han flink til å synge. Tekstene er veldig fine.

— Kan du dem utenat?

- Ja.

— Alle?

— Dere var på konsert med Justin Bieber i Oslo i fjor også. Da bodde dere på samme hotell som ham?

- Ja, og etter konserten sto vi ved heisen. Utenfor hotellet sto det mange jenter. Plutselig åpnet hotelldørene seg, og så løp han forbi oss. Vi ropte bare «Justin, Justin, please!» Han svarte «Nice to meet you», og løp inn i den andre heisen. Vi var veldig dumme som ikke løp etter ham. Jeg håper vi får møte ham nå. Jeg har likt ham siden han begynte å bli kjent. Jeg tror jeg var åtte, eller noe.

— Så du har en del Justin Bieber-ting?

- Jeg har over hundre plakater, en CD som han har signert, sengeklær, en genser, tre T-skjorter, caps, tegninger og fullt av blader. Og så har jeg Justin Bieber-tannbørste. Og Justin Bieber-håndkle. Jeg har filmer, tre CD-er, to parfymer, bodylotion, hårspray, og autografen til manageren hans.

— Er du forelsket i Justin Bieber, egentlig?

- Ja!

— Hvor lenge tror du at du kommer til å være det?

- Alltid.

— Helt sikker?

- Ja. Han er så fin.

— Men det er jo veldig mange andre som er forelsket i ham. Hadde det ikke vært bedre å finne en annen?

- Nei. Justin Bieber er den perfekte.

— Eline, Justin gjør en del dumme ting for tiden. Slår til folk, går med bar overkropp, noen sier han røyker hasj. Hva synes du om det?

- Jeg tror det bare er rykter, fordi folk er sjalu. Det er sikkert litt stress å ikke kunne gå ute og sånn, og med alle paparazziene.

— Tror du han kommer til å bli lei?

- Jeg håper ikke det, for da slutter han kanskje å synge og sånn, og det hadde vært veldig trist.

— Du er akkurat fylt 13, og han er 19. Er det ikke litt stor aldersforskjell?

- Ikke så veldig. Når vi blir litt eldre, så er det greit. Han har bursdag 1. mars. Jeg tenkte masse på ham den dagen, og vi sang «Happy birthday». Jeg gleder meg veldig til konserten. Jeg har en app som teller ned dager.

— Eline, er det ikke rart å være forelsket i den samme gutten som din kusine?

- Nei, det er bare morsomt.

— Det er kanskje andre jenter i klassen som er forelsket i Justin?

- Ja. Mange. I hvert fall åtte. Men jeg føler at jeg liker ham best.

— Bente, du er mamma og tante, og skal følge Eline og Sofie til konserten i Oslo på tirsdag. Hva føler du nå?

- Jeg grugleder meg. Jeg skal være glad når konsertdagen er forbi, og tenker jo litt på om alt dette er helt nødvendig. Men jeg vil prøve å gjøre det til en god opplevelse.

— Bieber-kaoset var voldsomt rundt konserten i fjor vår. Har du forberedt deg på noen spesiell måte?

- Sikkerhetsopplegget i fjor var langt under lavmål. Jeg forventer og tror at det blir noe helt annet i år. Både min søster og jeg er med jentene, vi hadde aldri sendt dem med noen andre. Jeg håper kaoset fikk foreldre til å skjønne at de ikke må sende tenåringer alene på slikt. Vi skal stå helt fremme, men på siden, så trykket ikke kommer rett på oss. Og vi skal ha med oss tursekker med drikke. Jeg håper på en tredjedel mødre blant publikum. Så får vi passe på hverandres unger.

— Maskineriet rundt Justin Bieber er enormt. Hvorfor er det ok at datteren din er en del av det?

- Vi har jo vært ung en gang, vi også. Da var a-ha store, og vi var forelsket i Jon Bon Jovi. Bieber-feberen har tatt av, men jeg tror ikke det blir et problem. Det er nå han er her for dem. Om tre år er Justin sikkert glemt. Vi drar selv mye på konserter, og har hatt fantastiske opplevelser på Koengen. Musikk knytter sammen unge og gamle, og denne generasjonen opplever ikke dans på lokalet. Vi må ha det litt gøy! - Med sosiale medier har ungdommene fått sin egen arena, som mediene ikke lenger kan kontrollere. De styrer selv. Det er ikke mange i foreldregenerasjonen som vet hva som skjer der inne. Jeg var faktisk på Twitter for første gang da jeg var på konserten i fjor. Siden har jeg brukt det til å følge med Justin Bieber. Det har faktisk vært lærerikt. Jeg vil råde foreldre til å sette seg inn i sosiale medier, og hvilken makt det har i ungdommene sin verden.

— Det siste året har det gått rykter om både dopbruk og utagering. Hva tenker du om det?

- Det blir spennende å se hvordan det går med ham. Det siste året har han oppført seg som en opprørsk tenåring, det gjør meg litt usikker. Han er sikkert ikke feilfri, men de kunne hatt verre forbilder. Jeg håper han får et noenlunde levelig liv. Og at han blir et godt idol i mange år fremover.

— Men det virker som om det er litt i ferd med å bikke for ham?

— Jeg prøver å fortelle ungene at han har et voldsomt trykk på seg, men at god oppførsel er viktig uansett. Jeg tror mediene misforstår fenomenet. Alle som har satt seg inn i fenomenet ser at det er en veldig god historie. Han er egentlig bare den lille gutten med gitaren ennå. Beviset på at drømmer kan gå i oppfyllelse.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Har funne ei rekke grove lovbrot – risikerer bøter i millionklassen

  2. Røyken veltet ut: – Familien i bilen skvatt da jeg banket på ruten

  3. – Dette er kunst for folket. Kanskje du har et på veggen eller loftet, du også?

  4. Flesland klar for flere fly til utlandet: – Vi vet hvem som er på vei til å begynne

  5. – Makta forstår ikkje vindkraftmotstanden

  6. Amerikansk TV-stjerne funnet druknet