Bieber kom sent, men godt

Hele Telenor Arena så å si ristet da godt over 20.000 beliebere fikk det de hadde ventet på så lenge: Selveste Justin Bieber på scenen!

Publisert Publisert

GA ALT: Tenåringsidolet Justin Bieber ga publikum det publikum ville ha, da han litt etter stilte toppløs på scenen. Foto: SCANPIX

PÅ VINGER: Slik ankom Justin Bieber scenen på Telenor Arena. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Da Bieber litt uti konserten dro til med «Beauty and a beat», ristet hele tribunen da publikum sang med til refrengene. Mindre ekstatisk ble ikke stemningen da en jente litt senere ble plukket ut til å bli med canadiske Justin på scenen.

Tenåringsidolet ga publikum det publikum ville ha, da han litt etter stilte toppløs på scenen.

Les også

Han måtte høre påBieber i åtte timer

Les også

- Bieber er mitt forbilde!

— Jeg vil takke hver enkelt av dere for at jeg kan holde på med dette. Elsker dere, fans, sa han.

Våte, men glade

Våte, slitne, men glade og forventningsfulle beliebere kunne endelig slippe jubelen løs klokken 21.11 tirsdag kveld. Da gikk idolet på scenen.

Første låt ut var «All Around the World», og fansen jublet. Bieber entret scenen flygende, kledd som en engel, og ble varmt tatt imot.

Deretter fortsatte han med «I could take you».

TAKKET: - Jeg vil takke hver enkelt av dere, sa Justin Bieber til de fremmøtte. Foto: SCANPIX

Men først hadde beliberne ventet i mange og lange timer i kø, og til tross for kaldt og vått vær var stemningen upåklagelig på Fornebu.

Forrige gang Justin Bieber besøkte Norge, fikk arrangørene mye kritikk for manglende sikkerhet. Denne gangen var opplegget planlagt ned til minste detalj.

Arrangørene og politiet kunne fornøyd melde at avviklingen hadde gått greit, og at det ikke var meldt om skadde.

— Ingen hendelser så langt. Publikum følger anvisninger som blir gitt. Strålende, tvitret politiet.

Våte billetter

Køene gikk imidlertid ganske tregt inn til selve konsertarenaen. Nesten tre timer etter at portene åpnet, ble de siste publikummerne loset gjennom dørene. Noe av forsinkelsen skyldtes at det begynte å regne, slik at billettene ble våte og vanskelig å lese. Hold billettene tørre, rådet politiet på Twitter.

Les også

- Vi er litt nervøse

Justin Bieber skulle etter planen ha stått på scenen i 20.30-tiden, men konserten kunne ikke starte før sistemann var inne. Arrangørene hadde ikke diskutert noen siste frist. De hadde ikke innflytelse på selve konsertstarten.

— Det er det managementet og Justin Bieber selv som bestemmer, sier Henrik Richter hos Atomic.

Danset seg varme

Etter en times tid var flere på beina for å danse i seg litt varme, godt hjulpet av Justin Biebers mange hitlåter som strømmet ut av høyttaleranlegget.

— Har dere det bra? Dere må danse og riste litt på rumpa, så holder dere varmen! brølte speakeren, innimellom formaninger om helse og sikkerhet. Både politi og arrangører hadde lagt stor vekt på sikkerheten i forkant av giga-arrangementet.

sz2bd8c0.jpg Foto: SCANPIX

Røde Kors' kosepatrulje var på plass i vrimleområdet. Noen av fansen måtte få utdelt varmepledd.— Det har gått veldig bra så langt. Det største problemet er at en del begynner å bli frosne. Mange har stått her i mange timer nå, og er tynt kledd, sier Anette Børresen i kosepatruljen.

23.000 fans ventet spent på å høre idolet sitt live på Fornebu. Ifølge arrangøren er det en del voksne til stede, men mange konsertgjengere er der alene.

— Publikum er noe eldre enn jeg hadde trodd. Det er veldig mye ungdommer, men ikke så mange barn som jeg hadde ventet, sier Henrik Richter hos Atomic.

Bortviste selgere

Gulkledde sikkerhetsfolk og politi var godt representert og pratet gjerne med det unge publikummet. Fra små boder ble det solgt capser, glødepinner og andre effekter, administrert av britiske selgere, med norske unggutter i frontlinjen. Andre uautoriserte selgere fikk en mindre hyggelig skjebne. Politiet i Asker og Bærum viste bort både roseselgere og en dame med pølsevogn. En del forsøkte seg også på å selge billetter, men ble bortvist fra området.

Mens fansen, foreldrene deres, horder av pressefolk, sikkerhetsvakter, arrangører og mange andre ventet på Telenor Arena, dukket superstjernen selv opp like før klokken 18.

Etter å ha landet i privatfly på Gardermoen, gikk turen først innom McDonald's, før de svarte bilene trillet inn foran konsertarenaen.

JUBEL OG GLEDE: Første låt ut var «All Around the World», og fansen jublet. Foto: SCANPIX

Publisert

Les videre

  1. Våte billetter forsinket Bieber-konserten

  2. Politiet stoppet Bieber-etterfest

KLAR FOR NORGE: Justin Bieber på scenen. Foto: SCANPIX