Fire fine: – Jeg må feire skikkelig når jeg blir 70. Det blir neppe noen 80-årsdag.

Å feire Dennis Reksten, er en av fire fine ting du kan gjøre i helgen.

BLIR 70 PÅ TORSDAG: Dennis Reksten har flyttet på landet, men han har ikke sluttet å spille rock. Torsdag fyller han 70. Eirik Brekke

Hva: El Regn, Zimmermann og Dennis Rekstens soloprosjekt opptrer på sistnevntes 70-årsdag.

Hvor: Underlig.

Når: Lørdag 22.00.

Hvorfor: Da Dennis Reksten ble intervjuet av BT våren 2018, snakket han om at livet var på vei inn i dets seremonielle – eller rituelle – fase.

– Du treffer venner og kjente i 50-, 60- og 70-årsdager – i seremonier. Den fasen varer helt til din egen begravelse, da treffer du alle for siste gang. Det er en fest du ikke må gå glipp av, sa Reksten til BT da.

Nå er det klart for en ny seremoni, og denne gangen er det Reksten selv som fyller år.

I mer enn 25 år bodde Reksten på Garage, nesten bokstavelig talt – han bodde nemlig i en av etasjene over utestedet. For mange er han selve ansiktet til Garage.

Nå er Garage nedlagt og Reksten har flyttet på landet, men han har ikke sluttet med rock av den grunn.

Les også

De håper å skape et nytt møtested for den bergenske musikkscenen

I neste uke kommer hans første soloplate, og på sin egen bursdag skal han naturligvis opptre.

– Jeg må jo se i «øgene» at jeg begynner å bli gammel. Her er det bare å lage mest mulig skrål og bråk så lenge jeg klarer å stå oppreist, sier Reksten til BT.

Reksten sier han egentlig ikke liker å være midtpunktet. Han liker ikke for mye oppmerksomhet – det har han nemlig fått mye av de siste årene. I sommer ble han blant annet tildelt Kongens Fortjenstmedalje under Bergenfest.

Hør siste utgave av BTs kulturpodkast, Republikken:

– Det som er bra med å arrangere fest, er jo å treffe venner og kjente. Jeg sykler riktignok inn til byen noen ganger i uken, men jeg treffer ikke folk like ofte lenger.

– Sykler du fra Kalandseidet?

– Jada, hvis ikke det er så gale vær. Har elsykkel, så det er ikke noe problem. Er i byen på øving noen ganger i to uker.

– Hvordan er det å bli 70?

– Det er helt fint det. Men dette er den siste store bursdagsfesten min – det blir neppe noen 80-årsdag. I min alder kan du når som helst havne på Møllendal, sier Reksten.

Her er tre andre ting du kan få med deg i helgen:

KONSERT: Spice Girls på norsk

TURNÉSTART: Frida Ånnevik gir ut albumet «Andre Sanger» fredag – turneen starter i Bergen. Gitte Johannessen / NTB

Hva: Frida Ånnevik-konsert

Hvor: Underlig

Når: Fredag, 21.00.

Hvorfor: Kritikerroste Frida Ånnevik slipper fredag platen «Andre Sanger» – som inneholder coverversjoner av alt fra Joni Mitchell til Spice Girls. Sistnevntes «Say You’ll Be There», som er blitt til «Det jeg vil ha (fra deg)», anbefales.

KULTURNATT: Kveldsåpen kunst

NYTT VISNINGSLOKALE: Det nye visningslokalet Belgin, i Rasmus Meyers allé, er kveldsåpent i forbindelse med kulturnatt. Thor Brødreskift/Bergen Assembly

Hva: Kveldsåpne kulturnattforestillinger.

Hvor: Bergen Kjøtt, Bergen Kunsthall, Hordaland Kunstsenter og Belgin, blant annet.

Når: Fredag kveld, frem til midnatt.

Hvorfor: Fredag kveld kan du oppsøke samtidskunstmønstringen Bergen Assembly, som blant annet har utstillinger på Hordaland Kunstsenter, Bergen Kunsthall og Belgin, som er et nytt visningslokale i Rasmus Meyers allé.

KONSERT: Bli med BFO til månen

NACHSPIEL: Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) spiller i foajeen i Grieghallen i forbindelse med kulturnatt. Elias Dahlen / Bergens Tidende

Hva: Musikalsk nachspiel med BFO.

Hvor: Foajeen i Grieghallen.

Når: Fredag 21.30.

Hvorfor: Nylig var det 50 år siden Neil Armstrong satt sine føtter på månen. I den anledning vender også Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) også blikket mot månen, og i forbindelse med kulturnatt kan man høre musikere fra orkesteret spille blant annet Beethovens «Måneskinnssonate» i foajeen i Grieghallen.